4 ползи от маските с глина

2021-03-23 11:49:00
4 ползи от маските с глина
Снимка: Depositphotos/PR

Още преди векове, глината е служила като сериозен помощник за добро почистване и красива кожа. И до днес, тя остава един от най-полезните, ефективни и естествени методи за грижа. От детоксикация и абсорбиране на излишния себум, до борба с акне, глината носи ползи на всеки тип кожа, при всяка възраст. Ето всичко, което трябва да знаете за глинените маски и 4 основни ползи от тях.

 

1. Регулира себума

 

Епидермисът произвежда масла, наричани още себум, които служат за предпазване и естествено му овлажняване. Когато имунната система е свръхактивна, било то поради стрес, възпаление и пр., кожата започва да отделя прекомерно количество себум. Резултатът от това може да бъде поява на акне, черни точки, мазна кожа или образуване на други несъвършенства по повърхността. Докато основното лечение на дисбаланса е отвътре, то глинените маски са чудесен избор за третиране на мазната и склонна към акне кожа. Глината има свойствата да “абсорбира” излишния себум и изчиства всички запушени пори.

2. Регенерация и подмладяване

 

Глинените маски могат да се използват за възстановяване на увредените кожни влакна, както и за насърчаване на младостта, изглаждане и предотвратяване на бръчки. Доказано е, че бентонитовата глина насърчава кръвообращението на кожата, като по този начин заздравява и регенерира кожната тъкан. Използването на глинени маски засилва синтеза на колаген, което води до намаляване на видимостта на бръчките и фините линии. 

3. Подобрява тона на кожата

 

Често и нормално явление е кожата да бъде с неравен тен. Това е резултат от производството на меланин, наред с други неща. Но с подходящите инструменти е възможно да постигнете здрава и красива кожа. Една от тайните на сияйния тен е свеждането на токсините до минимум както отвътре, така и отвън. А както добре знаем - тази естествена съставка върши чудеса в това отношение. Глинената маска от The Body Shop ще ви убеди в това.

 

 

Снимка: Depositphotos/PR

 

4. Антибактериално действие

 

Доказано е, че глината може да подпомогне лечението на псориазис, дерматит и екзема. Нанесена и оставена да изсъхне, глинената маска се свързва с бактериите по повърхността на кожата и в дълбочината на порите. Това действие намалява патогените, създавайки благоприятна микрофлора, която спомага за неутрализиране на кожни проблеми като акне, бактериални инфекции и дори обриви. С други думи, глината служи като естествен антибиотик, помагащ при състояния като псориазис - дори по-ефективна, тъй като не влияе добрите бактерии.

Автор: Криси Табачка

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия