6 съвета за грижа за кожата

Вижте какво да правите

2020-11-18 16:30:00
6 съвета за грижа за кожата
Снимка: Pexels

Студеното време вече е тук, което значи, че трябва да обърнем специално внимание на кожата си. Студът може да я направи по-суха и раздразнена, а и много хора се оплакват от обриви, причинени от предпазните маски, които трябва да носим заради пандемията от коронавирус. Ето някои съвети как да се грижите за кожата, според "Female First".

 


Дръжте я влажна

 

Най-важната стъпка - намерете подходящият за вас овлажнител и го използвайте всеки ден - така ще се предпазите от появата на суха кожа. Но не използвайте лосион веднага след душ - така отнемате естествената влажност на кожата. Направето го, когато сте изсъхнали. Не пропускайте често да мажете ръцете с крем в зимните месеци.

 

Снимка: Pexels

 

Намалете кофеина

 

Кафето е любима напитка на много хора и повечето дори не могат да си представят да започнат деня без чаша ароматно кафе. Но, ако имате много суха кожа, това може да е признак, че приемате твърде много кофеин. Заменете кафето с гореща вода с лимон или краставица. Така ще сте по-хидратирани, което влияе добре и на кожата.

 

Снимка: Pexels

 

Внимавайте с телефона

 

Замисляли ли сте се колко често докосвате лицето си, докато скролвате из телефона? Екраните на мобилните телефони са пълни с бактерии и мръсотия, които така пренасяте на лицето. Почиствайте телефоните всеки ден и мийте ръцете след използване на телефона.

 

Снимка: Pexels

 

Намалете солта

 

Ако спрете да поемате много солени храни, влажността на кожата ви ще се покачи. Солта дехидратира организма и не е полезна за сърцето.

 

Снимка: Pexels

 

Ексфолирайте кожата

 

Регенерацията е естествен процес, клетките умират и други, нови, ги заменят. Но, без добро ексфолиране, мъртвите клетки остават по повърхността на кожата и тя изглежда без блясък. Ексфолирането прави кожата по-здрава, свежа и млада.

 

Снимка: Pexels

 

Спортувайте

 

Редовното спортуване ще ви направи по-здрави, жизнени и весели. Не само ще сте в по-добра физическа форма, но и така ще премахнете токсините от кожата си - докато се потите по време на тренировка.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия