4 алкохолни напитки, които вредят на кожата

Вижте кои са те

2020-08-14 16:30:00
4 алкохолни напитки, които вредят на кожата
Снимка: Pixabay

Алкохолните напитки може да влияят зле на кожата, предупреждават от британския "Cosmopolitan". "Препиването може да доведе до възпаления, зачервявания и поява на спукани капиляри", посочва Сам Бънтинг, експерт по грижа за кожата в Лондон. Освен това, алкохолът дехидратира, тоест прави кожата суха, опъната и потъмняла. Може да стане и подпухнала, особено в областта под очите. Ето кои питиета са най-вредни.

 

Бяло вино

 

Бялото вино води до тежък махмурлук, но не е полезно и за кожата. То е пълно със захар, което води до системно възпаление, а това пък води до увреждане на клетките и по-бързо стареене на кожата, обяснява експертът.

 

Снимка: Pexels

 

Мохито

 

Свеж летен коктейл. За съжаление, мохитотата също са пълни със захар, което значи, че ускоряват процеса по стареене на кожата. Освен до поява на бръчки, захарта води и до акне, тъй като повишава нивата на инсулина в кръвта.

 

Снимка: Pexels

 

Маргарита

 

Друг любим коктейл на мнозина. При маргаритата проблемът е още по-голям - този коктейл съчетава захар и сол. Това води до подпухване на лицето и до бързо стареене на кожата.

 

Снимка: Pexels

 

Червено вино

 

Червеното вино е най-вредната напитка за кожата. "Алкохолът е вазодилатор, което означава, че подпомага разширяването на кръвоносните съдове, което пък води до зачервяване. Червеното вино е един от главните виновници за това, а също и подпомага освобождаването на хистамин, което води до зачервяване", казва д-р Сам Бънтинг.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия