Будоар - хит за пролетта и лятото

Избирайте такива дрехи

2020-05-11 15:00:00
Будоар - хит за пролетта и лятото
Снимка: Pixabay

Сега стоим повече време вкъщи, имаме време да изчистим и подредим гардероба, да си припомним забравени тоалети, които отдавна не сме носили. А ако живеете още в родния дом - да разгледате старите дрехи на майка си или баба си, тъй като както знаем - в последно време всякакви тенденции от 90-те се връщат на мода.

 

Поредното доказателство за това е будоар тоалетите. Този вид дрехи ще бъдат истински хит през пролетта и лятото, твърдят от "Pop Sugar". 

 

Eдно време в именията будоар се е наричала малка стая в жилището, най-често между трапезарията и спалнята, предназначена за преобличане и правене на тоалета на жената. Терминът идва от Франция и писателят и политик Маркиз дьо Сад прави будоарите популярни.

 

Снимка: Pixabay

 

В тези стаи жените са се приготвяли за излизане и официални събития - там обикалят с ролки, носят пухкави чехли, екстраваганти халати и роби, а после обличат най-бляскавите дрехи за 18-19 в. - рокли с буфан ръкави, перелини, обръчи и т.н.

 

От търсачката за мода Tagwalk съобщават, че има увеличение на търсенето на думата будоар с 140% в сравнение с година по-рано. А на седмиците на модата в Париж и Милано е имало много будоар тоалети.

 

Будоар облеклата са бляскави, ретро, напомнят на миналото, на принцесите и героините от книгите и филмите. Дрехите са обемни, забележими, в нежни цветове, леко естравагантни. Някои от тоалетите са от сатен, с много дантели, панделки, перелини.

 


Снимка: Pixabay

 

Коприната също е на почит, както и роклите тип пеньоари, нощници и роби. Може да залагате и на тоалети от органза - материя, идеална за сватби и официални събития.

 

Бюстиетата и корсетите също са будоар тоалети.

 

Но е хубаво да залагате на сладки "момичешки" цветове - розово, светлочервено, бежово. Избирайте пастелени и нежни цветове - будоар дрехите се свързват с романтика, нежност, грижа за себе си мечтите.

 


Снимка: Pixabay

 

Не трябва да залагате на провокативните латексови облекла в яркочервено и т.н., които символизират секс, мощ и сила.

 

Може да носите черно, но с дантели, украси и т.н. Брокат и пухчетата също красят будоар роклите.

 

Будоар модата е символ на женската чувственост. А звездите, които често залагат на такива дрехи са Дженифър Лопес, Бионсе, Ким Кардашян, Бела Хадид, Зендая и др.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия