Рициново масло - за плътни и бляскави мигли

Вижте защо да го използвате

2020-03-06 16:30:00
Рициново масло - за плътни и бляскави мигли
Снимка: Pexels

Рициновото масло е полезно за косата, тъй като я подхранва, хидратира, помага за по-бърз растеж и я прави блестяща. То влияе добре и на кожата - прави я по-нежна, но се оказва, че носи ползи и на миглите. Може да ги накара да изглеждат по-дълги, което е чудесна новина за много момичета, на които им се налага да използват спирала често. Ето и как трябва да нанасяте рициново масло на миглите, според материал на американския "Cosmopolitan".

 


Наистина ли миглите растат от него?

 

"Рициновото масло овлажнява миглите и може да ги накара да изглеждат по-плътни и по-бляскави. Възможно е и то да предотвратява падането на миглите, което води до по-здравословен растеж", казва доктор Илайс Хаберман, офталмолог в Ню Йорк. Няма научно доказателство, че маслото кара миглите да растат много бързо. Но заради това, че ги прави по-плътни и предотвратява падането им, те изглеждат по-дълги и в по-добро състояние. То също спира косопада.

 

Снимка: Pexels


Опасно ли е за миглите?

 

Д-р Хаберман посочва, че е безопасно да използвате рициново масло за миглите си. Но тъй като го нанасяте много близо до окото, трябва да сте доста внимателни. Ако попадне в окото, то може да причини дразнене на очната ябълка. А и ако сте алергични към това масло, може кожата ви също да реагира. Преди да го използвате, направете тест. Сложете си малко масло на кожата на врата, под ухото, и вижте дали ще получите алергична реакция.

 

Снимка: Pexels

 


Как да го нанесете на миглите?

 

Вземете четка от спирала, почистете я хубаво и нанесете рициновото масло по нея. Но сложете малко количество. После го нанесете по начина, по който нанасяте и спирала, и внимавайте да не влезе в окото ви. Може да използвате и чиста клечка за уши и да го нанесете с нея. Направете това преди лягане и на сутринта измийте миглите с топла вода.

 

Снимка: Pexels

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия