Моркови за сияйна кожа

Направете си маски с моркови

2019-06-21 16:30:00
Моркови за сияйна кожа
Снимка: Pexels

През лятото кожата често е суха и груба заради излагането на слънце, мръсната вода от басейните, постоянното изпотяване и т.н. Освен на кремове и лосиони за тяло, може да заложите и на една храна, която прави кожата по-сияйна и мека - това са морковите. Вече знаем, че те са полезни за зрението и здравината на косата. Затова специалистите препоръчват редовно да хрупате моркови, но дори да не ги обичате много, поне да ги настъргвате и да ги добавяте в летните салати. Може да си правите и сок от моркови - това е много тонизираща напитка. Ето и защо те са вълшебни за кожата.

 


Лекуват суха кожа

 

Тези оранжеви зеленчуци са богати на калий, тоест ако ги хапвате, ще се сбогувате със сухата кожа. Маската от моркови може да овлажни кожата и да я направи по-блестяща. Трябва само да смелите един морков, да добавите чаена лъжица мед и лъжица прясно мляко. Смесете ги и намажете лицето. Стойте така 15 минути.

 

Снимка: Pexels


Освобождават от токсини

 

Морковите съдъжрат и много витамин А, което прави кожата по-свежа и я освобождава от токсини. Може да се пробвате да направите и друга маска - смесете морковен сок с една супена лъжица лимонов сок и извара. Намажете лицето и врата и стойте с маската половин час.

 

Снимка: Pexels


Пазят от слънцето

 

През лятото е много важно кожата да е защитена от вредните слънчеви лъчи. Морковите съдържат бета-каротин и каротиноид - вещества, които защитават кожата от UV-лъчите. Смесете морковен сок и розова вода и се намажете преди излизане.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия