Какво трябва да знаете за първото скубане на вежди?

Вижте какво

2019-06-28 16:30:00
Какво трябва да знаете за първото скубане на вежди?
Снимка: Pixabay

Ако сте решили, че искате веждите ви да бъдат оскубани и добре оформени, връщане назад няма. Ще трябва да продължите да се грижите за тях и да ги поддържате. Най-често първото скубане на вежди се случва в тийнейджърска възраст. Ето и какво трябва да знаете за първото ходене на скубане на вежди при козметик.

 


1. Болката е поносима

 

Сигурно се страхувате, че много ще ви боли, когато за първи път оформят веждите ви и те са още гъсти. Всичко зависи от това колко добър е специалистът и колко търпите на болка. Но не трябва да сте прекалено притеснени, това не е непоносима болка. Ако махате косъмчетата по краката и ръцете с пинсета или епилатор, тази болка от скубането няма да ви се види много различна. Не трябва да мърдате, докато козметикът скубе веждите, иначе може да останат грозни петна и да не харесате формата.



2. Не носете грим

 

Никога не се гримирайте, когато отивате да ви оскубят веждите или когато ги оформяте сами. Гримът ще се размаже, развали и дори може да дразни кожата.

 

3. Очите може да се насълзят/ Появява се кихане

 

Скубането на вежди може да предизвика някои странични реакции - например, очите ви да се насълзят заради опъването на кожата и издърпването на косъмчетата. Просто това е чувствително място. Може и да започнете да кихате.

 


4. Помислете за формата

 

Козметикът непременно ще ви попита в каква форма искате да са веждите ви, затова е добре да проучите и да разгледате какво ще ви отива. Така той ще може и да ви даде съвети как да поддържате тази форма.

 


5. Нанесете алое вера

 

Може специалистът да ви предложи да намаже мястото с гел от алое вера - това успокоява кожата и премахва зачервяването. Дори да не ви предложи - вземете си такъв гел и се намажете вкъщи.

 

Снимка: Pixabay


6. Зачервяване

 

Понякога зачервяването е по-упорито, особено ако кожата ви е по-нежна и чувствителна. Гелът може да я успокои, но не се притеснявайте, ако зачервяването не мине веднага - обиконевно то изчезва до 12 часа.

 


7. Масаж

 

По-луксозните салони могат да ви предложат масаж на веждите. Той определено ще облекчи болката, така че не го пропускайте.

 

8. Не нанасяйте грим веднага

 

Не бързайте да слагате коректор, пудра или фон-дьо-тен, когато се приберете. Тези продукти могат да запушат порите ви, които още са отворени, заради скубането на косъмчетата. Изчакайте до другия ден.

 


9. Следващото скубане?

 

Може да продължите да оформяте веждите сами, ако са ви обяснили как и мислите, че ще се справите. Ако продължите да ходите при козметик, записвайте си час веднъж месечно.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия