3 основни тайни за изразителни вежди

Вижте кои са те

2018-11-30 15:10:00
3 основни тайни за изразителни вежди
Снимка: Pexels

Погледът може да омагьосва. Той е едно от най-силните оръжия в ръцете на дамите. Безброй пъти сме чували, че очите са огледало на душата, че те не могат да лъжат.

 

Но за обаятелен и въздействащ поглед не е важно само как ще гримирате клепача и каква спирала ще сложите на миглите.

 

Веждите също играят ключова роля. Добре оформените плътни вежди, с грациозен завой, допълват перфектния външен вид, правят скулите да изглеждат по-изпъкнали и показват, че сте смели и дръзки.

 

Ето няколко съвета, с които ще направите веждите по-изразителни.

 


Уплътняване с молив

 

След като веждите са оскубани по най-подходящия начин според формата на лицето, е най-добре те да бъдат оформени с молив за вежди. Сами трябва да изберете цветa, който ви харесва и ви се струва правилен. Но не забравяйте, че много професионални стилисти съветват, ако сте блондинка - да изберете цвят, който е с един нюанс по-тъмен от този на косата. За брюнетките важи обратното - цветът на молива за вежди трябва да е с тон по-светъл от цвета на косата. Така ще изглеждат естествени и експресивни. Ако веждите са станали по-тънки, отколкото сте планирали, моливът ще ги уплътни най-добре. Когато рисувате веждите с молив, не го нанасяйте веднага от единия край до другия, а оформете веждата с кратки и отсечени движения, за да не сбъркате.

 


Извайване със спирала

 

Спиралата не се използва само за миглите. Ако искате наистина да изваяте веждите и да впечатлите околните с тях, използвайте и спирала за вежди. Този козметичен продукт придава допълнителна плътност на веждите, а и с нея те изглеждат изящни. Оформянето със спирала става лесно, защото традиционно четчиците са по-малки от тези на спиралите за мигли, а и върха на четката е много финен и тънък. Геловете за вежди също се нанасят лесно и правят веждите по-плътни и красиви.

 

От Maybelline предлагат голямо разнообразие на спирали и гелове за вежди, може да изберете подходящия цвят. Някои са водоустойчиви.

 

 

Пудрата помага за естествения вид

 

Пудрата за вежди е другият козметичен продукт, който ще ви свърши чудесна работа. На места се предлагат 2 в 1 - молив и пудра за вежда. Пудрата традиционно се използва след нанасяне на молив, за да запълните останалите дупчици между косъмчетата и да се придаде лек, натурален блясък. Най-голямата полза на пудрата е, че с нея се постига плавно преливане меду косъмчетата и няма опасност да се забележи, че веждите действително отдолу на изрисувани с молив, гел и т.н.

 


Не забравяйте, че правилното оформяне зависи от много неща - от скубането, гъстотата и разреждане на косъмчетата, продуктите за успокояване на кожата след скубане, поддържането на формата, козметиката за вежди. Изиска се и постоянство, за да запазите внушителния вид на веждите.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия