Изумителните ползи от кафето, за които не знаем

3 съвета как да бъдем по-красиви

2017-09-29 13:00:00
Изумителните ползи от кафето, за които не знаем
Снимка: Instagram

Според легендата, кафето е открито в началото на IX век от овчар в Абисиния (днешна Етиопия).

 

Той забелязал интересните му свойства, откривайки своите животни много енергични, след като си похапвали от кафените зърна.

 

Много векове били нужни на чудотворното растение да достигне Европа и да навлезе в нашата култура, но днес то се е превърнало в неизменна част от ежедневието.


Освен тонизиращо, кафето има и други полезни въздействия върху човешкия организъм. Можете бързо и лесно да си приготвите подхранващи маски, без да давате пари за скъпа козметика, защото кафето е основна съставка на много козметични продукти. 


Маска за по-нежна и мека кожа

 

Можете да си приготвяте много лесна и евтина маска за лице от утайката на сутрешното кафе. За да се превърне в кремообразна смес, и да се нанася по-лесно, може да добавите бадемово, какаово или друго базово масло (маслото може да бъде заменено със зехтин), както и малко мед.

 
Маска за по-силна и здрава коса

 

Една чаша силно кафе (охладена) може да подхрани чудесно косата ви. Нанесете по цялата дължина и скалпа и завийте с кърпа за 15-20 минути. Кофеинът и антиоксидантите ще подпомогнат растежа на косата и ще заздравят космените фоликули.
 

Антицелулитна терапия

 

Смесете кафената утайка с няколко лъжици зехтин и масажирайте проблемните зони. Благодарение на кофеина кафето стимулира циркулацията на кръвта, дренира и спомага за отделянето на токсините от тялото. А зехтинът подхранва кожата и я прави мека и гладка. И тук може да замените зехтина с всяко базово масло.

Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия