Присъедини се към ALWAYS и дай шанс на момичетата в Африка да сбъднат мечтите си

2013-04-18 18:35:00
Присъедини се към ALWAYS и дай шанс на момичетата в Африка да сбъднат мечтите си

Благодарение на партньорство между водещия бранд в грижата за жената Always и Международната организация ЮНЕСКО, хиляди млади жени в Сенегал ще получат възможност да бъдат включени в програма за ограмотяване. Развълнувани сме да поканим младите български жени и момичета да станат част от глобално движение, чрез което дават шанс за промяна, както в своя, така и в живота на друг. Нашата цел е да съберем средствата, необходими за програмата,която ще даде възможност на 40 000 млади момичета и жени от Сенегал да получат основни познания, като четене и писане. Партньорството между Always и ЮНЕСКО се заражда напълно естествено, тъй като и двете страни споделят общата кауза – да подкрепят и вдъхновяват жените за създаване на пълноценен живот.

 

Към 2010 година около 66 милиона момичета по света нямат основно образование. В Сенегал почти 4 от 10 момичета напускат училище преди да завършат начално образование. В същото време безспорни доказателства сочат, че образованието и грамотността водят до икономически подем и повишават социалните и здравни показатели на една страна. Например, дете, родено от майка, която може да чете, има 50% по-голям шанс да оцелее до 5-тата си годинка, а една допълнителна година на млада жена в училище увеличава индивидуалните ú доходи с до 10%.

 

Always и ЮНЕСКО се обединяват, за да подкрепят момичетата и младите жени в правото им на образование, чрез социална и маркетинг кампания, която пилотно стартира във Франция през 2011г. През 2012/2013 година още 9 европейски държави прегръщат каузата и се присъединяват към нея. Това са Дания, Финландия, Норвегия, Швеция, Сърбия, Босна и Херцеговина, България и Румъния.

 

 

Нашите надежди са да разпространим идеята на движението и да привлечем негови поддръжници. Най-смелите ни цели се измерват в организирането на класове, където 40,000 момичета и жени от Сенегал да получат писмени, речеви и изчислителни познания.

 

Всеки закупен пакет на Always, брандиран с логото на ЮНЕСКО, генерира дарение в размер на 0.015 долара от името на Always за подобряване на перспективите за младите момичета в Сенегал. Международната организация ЮНЕСКО е посветена на правата и достъпа до образование сред момичетата, считайки този фактор като стабилна основа за мир и устойчиво развитие.

 

Младите жени, които живеят в слабо развитите страни като Сенегал, търсят насоки по пътя към по-пълноценен живот. Те нямат достъп до образование, в следствие на което не развиват уменията, които биха им помогнали да сбъднат мечтите си. Марката Always е горда да сподели усилията за събиране на средства за толкова важна кауза.

 

Предимствата, които една по-образована жена има, са:


- Една допълнителна година от началното образование увеличава евентуалните ú доходи с 10-20% 1;

- Една допълнителна година, прекарана в училище по време на основното образование, се отразява с около 15-25% на приходите ú в последствие 1;

- Когато момичетата и младите жени имат приходи, те реинвестират 90% от тях в семейството си 2;

- Вирусът HIV и болестта СПИН се разпространяват 2 пъти по-бързо сред необразованите момичета, отколкото при тези, които имат дори основни познания 3.

 

Неграмотността в Сенегал:

 

- През 2009г. Сенегал направи съкращения в образователните фондове, лишавайки още повече деца от възможността да посещават училище и оставяйки ги без основни учебни материали;

- Малко по-малко от половината сенегалски момичета (45%) са грамотни4;

- Вероятността едно дете от провинциален регион в Сенегал да завърши училище е по-малка от 50%;3

- В сенегалските училища продължителността на образованието при момичетата е само 8 години3, което означава, че те отпадат от системата на прага на пубертета. За P&G P&G се докосва и усъвършенства живота на близо 4,4 млрд. души по цял свят. Компанията разполага с едни от най-силните и качествени марки, спечелили доверието на потребителите. Част от тях са Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Pantene®, Mach3®, Fairy®, Pringles®, Lenor®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®, Ace®. С представителства в близо в 80 страни, марките на P&G достигат над 180 страни. Повече новини и подробна информация за компанията P&G и нейните марки можете да намерите на http://www.pg.com/.

 

За ЮНЕСКО

ЮНЕСКО е единствената агенция на ООН, която насърчава сътрудничеството между нациите в областта на образованието, науката, културата и комуникациите. Нейната работа обхваща развитието на предучилищното, основното, началното, средното и висшето образование, включително техническото и професионално обучение, допълнителните квалификации, неформалното обучение и образованието за възрастни. ЮНЕСКО е посветена на холистичната и хуманитарна визия на качественото образование по света, спомага за реализирането на правото на достъп до образование на всеки, както и на убеждението, че образованието заема основна роля в личностното, социалното и икономическото развитие. За повече информация, може да посетите http://www.unesco.org/education.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Mastera
преди 10 години

Не ми се струва да помагат кой знае колко тези Always, за всеки закупен пакет по 0.0015 долара или около 2 стотинки на пакет ..... По-скоро си правят евтина реклама на гърба на хора които имат наистина нужда от образование. Някой може да ме сметнат за хейтър или нещо подобно, но дали не е по-хейтърско и недостойно да се възползваш от нуждите, болката и нещастието на хората!?

wish.it
преди 10 години

Някои хора искат само да бъдат образовани, а други мразят учението! Извинете не си довърших долния коментар.

wish.it
преди 10 години

Някои хора искат само да бъдат образовани


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия