12 000 лева за най-добрите геймъри на ON! Fest

2013-08-27 13:41:00
12 000 лева за най-добрите геймъри на ON! Fest

Третото издание на ON! Fest ще бъде домакин на финалите на най-големия балкански турнир по най-играната игра в света за 2013-а година – League of Legends. Събитието ще се осъществи със съдействието на световния издател на играта - Riot Games, а наградният фонд ще бъде рекорден – 10 000 лева!

 

Квалификации за епичния финал ще се проведат в 6 държави от Централна и Източна Европа (България, Сърбия, Хърватска, Турция, Румъния и Гърция), плюс един общ за останалите страни от региона. Българските полуфинали ще се проведат по време на Aniventure 2013 (7 и 8 септември, в Paradise Center) и освен собствен награден фонд, ще осигурят на отбора-победител честта да представлява България на ON! Gaming 2013. По време на ON! Fest финалистите на турнира по League of Legends ще се изправят в международна битка за голямата титла на специалната сцена в ON! Gaming зоната, пред която ще има 500 седящи места за зрители. Цялото събитие ще бъде излъчвано на живо в цяла Европа по АFK TV.

 

 

Част от гейминг зоната ще бъде и втора сцена, с турнири по Starcraft II и DotA, с наградни фондове на обща стойност 2700 лева, чиито квалификации също ще се състоят по време на Aniventure 2013.

 

Пълната информация за квалификациите и финалите е на esl.eu/bg/

 

Разбира се, ON! Gaming 2013 ще включва зона с турнири с отворено участие за непрофесионалисти, както и специална зона за конзолни игри. По традиция ще има още многобройни демонстрации и премиери, щандове на най-големите магазини и гейм студиа у нас, аркадни игри и много други изненади за запалените по новите технологии.

 

Част от мисията на ON! Fest е не само забавлението, а и разширяването на бъдещите творчески и професионални възможности на посетителите. Затова за трета поредна година в рамките на фестивала ще се проведе международната конференция GDS Bulgaria - единственото по рода си събитие на Балканския полуостров, което представя гейм индустрията в нейния образователен и бизнес аспект. Тази година посетителите на GDS Bulgaria ще се срещнат лично с множество знаменитости в областта на разработката на компютърни игри, сред които Стюарт Соу - Регионален директор на Twitch.tv за Европа, Близкия изток и Африка (още за гостите – тук).

 

Специален акцент в третата година от провеждането на GDS Bulgaria е и организираният в партньорство с JobTiger “Кариерен ден в гейм индустрията". На 20 септември ON! Fest ще бъде с отворени врати за всеки, който иска да се запознае отблизо с българките гейм студиа и да надникне в индустрията, която създава нови светове.

 

Билети за ON! Fest вече се продават в мрежата на EVENTIM.BG.

 

ON! Fest 2013 те предизвиква: Включи се!

***

 

ON! Fest е единствен по рода си в България и на Балканите фестивал, който събира всички течения на съвременното градско изкуство, забавления, спорт и начин на живот. За трети път между 20 и 22 септември в Интер Експо Център тематичните ON! Зони ще оживеят с музика, танци, графити, технологии, видео игри, фотография, азиатска култура, градски и екстремни спортове и още много активности, в които всеки посетител е не просто зрител, а участник. Все по-значима част от програмата са двете професионални събития за кариерно и бизнес развитие - Конференцията за разработка на игри GDS Bulgaria, най-голямата българска музикална борса – MusicPRO и Предприемаческа конференция Innov8.

 

ON! Fest е на http://onfest.bg/ и на http://www.facebook.com/ONfest

 

ON! Gaming и GDS Bulgaria се организират от Gaming Entertainment.

 

ON! Fest се организира от Gaming Entertainment и Inter Expo Center. Фестивалът е част от кандидатурата на София и югозападен регион за "Европейска столица на културата" за 2019. ON! Fest е член и съучредител и на Българска Фестивална Асоциация (www.bfa.bg).

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Fisherman
преди 10 години

трагедия


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия