Храните, които трябва да ядеш преди и след тренировка

2016-09-14 15:45:00
Храните, които трябва да ядеш преди и след тренировка
Снимка: iStock

Храненето преди и след тренировка е изключително важно, ако искаш да се сдобиеш с така желаното тяло. Така че обърни внимание кои са храните, които трябва да консумираш преди и след като излезеш от фитнес залата и ги включи в менюто си:

 

Киноа


 

Тя има високо съдържание на протеини и комплексни въглехидрати. Богата е на желязо, калций и фибри, които помагат на контракциите на мускулите, както и на електролити, които се отразяват добре на хидратацията.

 

Бъркани яйца


 

Това е едно бързо и лесно хапване, което е подходящо за след спорт. Ястието е нискокалорично и е с високо съдържание на протеини, които възстановяват мускулите ти. Може да добавиш и зеленчуци, за да си набавиш допълнително антиоксиданти и фибри.

 

Нискомаслени млечни продукти


 

Те са изключително богати на витамин D, калций и други важни минерали за предпазване на мускулната ти маса, която гори излишните мазнини. Така че киселото мляко и сиренето са подходящи за консумация преди тренировка.

 

Ябълки с фъстъчено масло



Тази вкусотия е подходяща за хапване преди тренировка, защото ще увеличи издръжливостта ти и ще предотврати резките спадове и покачвания на кръвната ти захар.

 

Портокали


 

Тези вкусни плодове ще те хидратират по време на тренировка, благодарение на съдържанието си на въглехидрати и витамин С, които допълнително увеличават твоята енергия.

 

Банани


 

Хубаво е всеки път преди тренировка да хапваш по един банан. Той съдържа в себе си въглехидрати и калий, който помага за хидратацията на клетките.

 

Орехи


 

Шепа ядки преди тренировка ще те предпазят да се натъпчеш като приключиш със спортуването. Това е така, благодарение на омега-3 мастните киселини, които съдържат. Също така те са богати на минерали, които ускоряват метаболизма.

 

Овесени ядки


 

Ако тренировката ти е интензивна и се притесняваш да не ти стане лошо, може предварително да хапнеш кафена чаша пълнозърнести овесени ядки. Те са богати с полезни за сърцето фибри, които не позволяват на кръвната ти захар да падне.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия