Фитнес трикове, които ще направят тренировката ти по-ефикасна

2016-07-04 12:38:00
Фитнес трикове, които ще направят тренировката ти по-ефикасна
Снимка: iStock

Има доста момчета и момичета, които редовно тренират във фитнес залата, но въпреки това не знаят някои трикове, които ще им бъдат от полза. Кои са те?

 

Взимай си студени душове сутрин – студената вода енергизира тялото и ще ти бъде по-лесно да се разсъниш. В началото ще ти е трудно да свикнеш със студената вода, но с течение на времето ще видиш, че няма нищо по-приятно от студен душ рано сутрин. Също така те съветваме да си взимаш студен душ преди, а не след тренировка.

 

Скачай на въже - за съжаление, това е е едно от най-подценяваните упражнения от трениращите. Скачането на въже обаче е изключително полезно. То стяга мускулите на краката, ръцете и дупето и ще ти помогне да се сдобиеш със секси талия и плосък корем. Също така скачането на въже тренира баланса и координацията, затова е добре да включиш това упражнение към всяко твоя тренировка.

 

Тренирай с червени дрехи – червеният цвят стимулира и дава енергия, а това ще направи тренировката ти значително по-ефективна.

 

Не консумирай обработени храни и полуфабрикати – когато тренираш, трябва да си във форма. А, за да се случи това, трябва да се храниш здравословно. Затова те съветваме да наблегнеш на консумацията на свежи плодове и зеленчуци и да сведеш до минимум консумацията на полуфабрикати.

 

Почивай си – трябва да си почиваш и да спиш достатъчно, за да имаш енергия и тренировката ти да бъде ефективна. Специалистите съветваш да се спи по 8 часа, но ако нямаш тази възможност, имай предвид, че 6 часа и половина са напълно достатъчни, за да си отпочинат тялото и умът.

 

Слушай любимите си песни, докато тренираш – оказва се, че тананикането е ползотворно и повишава ефективността по време на тренировка. Затова винаги взимай със себе си mp3 player-а си или смартфона, зареден с любимите ти парчета, когато отиваш да спортуваш.

 

Прави винаги кардио упражнения – преди тренировка задължително прави в продължение на поне 20 минути кардио. По този начин ще загрееш, ще тонизираш тялото си и ще изгориш излишните мазнини.

 

Хапвай плодове, които имат противовъзпалителен ефект – такива са червените плодове, като най-полезни в тази графа са черешите. Специалистите съветват да пиеш прясно изцеден сок от червени плодове след тренировка, за да предотвратиш появата на мускулна треска.

 

Никога не пропускай загрявката – ако го направиш, рискуваш да се контузиш и известно време да не може да тренираш.

 

Прави си визуализация – хубаво е всеки път преди тренировка в продължение на няколко минути да си представяш как искаш да изглежда тялото ти. По този начин ще се стимулираш и ще се раздаваш повече, докато тренираш.

 

Пий вода с листа прясна мента – няколко часа преди тренировка накисни в шишето с вода пресни листа мента. Те дават енергия и ще помогнат на мускулите ти да се отпуснеш. Също така ментовата вода ще ти даде повече сила за тренирате и по този начин тренировката ти ще бъде по-ефективна.

 

Слагай 2-3 щипки сол вечер в маратонките си – идеята на това е, че солта обира влагата и неприятната миризма на обувките. На другата сутрин изсипи солта и маратонките ти ще бъдат значително освежени.

 

Тренирай дори да чувстваш умора – лека тренировка в края на натоварен ден ще те освежи, колкото и странно да ти звучи това. За да си доставиш допълнително енергия преди тренировката, хапни нещо леко или изпий чаша фреш.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия