Защо да избереш бадминтона

2015-09-16 18:08:00
Защо да избереш бадминтона
Снимка: freedigitalphotos.net

Въпреки че никога не спечели славата, която заслужава, бадминтона винаги е бил прекрасен спорт. Едва ли знаеш, че е един от най-практикуваните спортове в света, над 200 000 000 души го тренират. Испанката Каролина Марин, след като стана световна шампионка по бадминтон, събуди голям интерес към този спорт, така че след време той ще стане доста популярен.

 

Бадминтонът е известен като „малкия брат на тениса” – нежни и бавни движения, които изискват лека сила и интензивност. Облагите, които ти дава бадминтона са доста. Той е доста интензивен спорт. За да го тренираш трябва да започнеш от нулата, и с много търпение малко по малко ще изградиш техниката. Най-големия плюс на бадминтона е, че тренирайки го прекратяваш заседналия си начин на живот, освобождаваш се от стреса и се социализираш (за да тренираш бадминтон се нуждаеш от поне още един партньор), по този начин може да намериш половинката си или най-добрия си приятел. Физическата част на тренировките подобрява координацията, дишането, равновесието и развива рефлексите ти. Страхотно, нали?

 

 

За да тренираш бадминтон единственото, от което се нуждаеш са две ракети и перце. Обикновено се играе от две противникови двойки, които заемат противоположни половини на правоъгълно игрище, разделено от мрежа. Точка се бележи, когато играчите удрят перцето с ракетата, така че то да премине над мрежата и да падне от другата страна на игрището. То може да бъде удряно само по веднъж от всяка страна преди да премине другата страна на мрежата. Играта свършва тогава, когато перцето падне на земята. Играчите се стремят перцето да не падне в тяхното поле, тъй като в такъв случай те губят.

 

Прекрати заседналия си начин на живот. Вместо ден и нощ да стоиш във Фейсбук и Месинджър, отдай се на спорт. Със сигурност бадминтонът ще ти донесе доста положителни емоции, нови запознанства и много преживявания. А може би ти си новата Каролина Марин?

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия