Кои са най-футболните градове в света?

2015-08-18 11:45:00
Кои са най-футболните градове в света?
Снимка: iStock

Има градове, които са известни както със своите забележителности, така и с футболните си отбори. Кои са те?

 

Лондон


 

Този град определено не е известен само с футбола си. През 2014 година бе обявен за най-популярният туристически град и с право. Лондон съчетава в себе си типично британското с космополитното. Там има както много интересни забележителности, така и 14 професионални и 25 непрофесионални футболни отбора, което го прави градът с най-много футболни клубове. Най-големите сред тях са Арсенал, Челси и Тотнъм.

 

Мадрид


 

В този град освен на интересни забележителности, може да се насладите и на качествен футбол, защото там се намират най-големите футболни клубове в света.

 

Сао Пауло


 

Ако ходиш натам, със сигурност трябва да видиш катедралата Сао Пауло, мемориалът на Латинска Америка и Музеят на изкуствата. А докато си в града, ще усетиш, че футболът е навсякъде и дори витае във въздуха.

 

Мексико Сити


 

Там си заслужава да видиш забележителностите Ангелът на независимостта, Великият храм от времето на Теночтитлан и Чапултепекския замък. Освен това там са и трите най-големи мексикански футболни отбора – клуб Америка, клуб Универсидад Насионал и Крус Азул.

 

Буенос Айрес


 

Столицата на Аржентина е изключително интересен град, който въплъщава в себе си културата на цяла Южна Америка. Ако ходите натам със сигурност трябва да посетите квартала Ла Бока, който е домът на футбола и тангото, както и първата футболна църква, издигната в чест на Диего Марадона.

 

Монтевидео


 

Най-интересните забележителности са пазарът Меркадо дел Пуерто, Старият град и Музея на карнавала. Там започва и историята на Световните първенства по футбол през 1930 година, когато Уругвай е домакин на първия форум.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия