Защо фитнесът е идеалният спорт за теб

2015-02-14 13:09:00
Защо фитнесът е идеалният спорт за теб
Снимка: freedigitalphotos.net

Фитнесът е един от най-популярните спортове в днешно време. Все повече хора тренират фитнес и поддържат тялото си по този начин. Има много видове спорт, но доста хора смятат, че именно фитнесът е ефективен, интересен и натоварващ спорт. Защо фитнесът е подходящият спорт за теб?

 

Изгражда навици. Ако не си се занимавал със спорт още от детските си години, вероятно нямаш навик да спортуваш и да си много активен. Тези навици се изграждат по-трудно, когато си голям, но фитнесът много помага. Когато свикнеш да ходиш редовно, няма да имаш никакви проблеми с мотивацията.

 

 

Виждаш резултатите. С постоянство и упоритост можеш да постигнеш много големи успехи. Не е трудно да видиш резултатите след няколко месеца усилени тренировки. Кондицията ти ще се подобри, ще имаш повече тонус, повече сила и самочувствие. Постепенно мазнините ще изчезнат, а мускулната маса ще се увеличи.

 

Можеш да срещнеш много нови приятели във фитнеса. Във фитнес залите ходят всякакви хора с най-различни интереси. Погрешно е схващането, че най-редовните посетители са глупави момчета и момичета, които са злобни и враждебни към останалите. Във фитнес залата можеш да срещнеш много нови приятели, с които да продължиш контакт и извън тренировките.

 

Достъпен е. Фитнесът е един от най-достъпните спортове. Вече фитнес зали има навсякъде, а повечето от тях разполагат с много добри условия. Истината е, че фитнесът е наистина евтин. Една тренировка е средно между 2 и 5 лева, докато при другите спортове е между 6-10. Ако нямаш възможност да отделяш много пари, можеш да си направиш и карта за определен брой посещения, която излиза много евтино.

 

Градски начин на живот. В днешно време живеем в много забързано ежедневие, което ни кара да се обездвижваме. Преди десетилетия хората са прекарвали по-малко време в седнало положение и не са страдали от обездвижване и затлъстяване. Към днешна дата статистиките са стряскащи, а хората са все по-лениви. Фитнесът е подходящ за хората с натоварено ежедневие, които прекарват голяма част от деня си в седнала позиция.

 

Чудесен начин за стягане, отслабване или качване на маса. Някои спортове са специално насочени към отслабване, към заякване или просто към разтягане. Фитнесът може да ти даде всичко това накуп. Можеш лесно да отслабнеш, ако правиш повече кардио и други упражнения за изгаряне на мазнини. Ако искаш да качваш маса, фитнесът е идеално решение, стига да знаеш как да тренираш правилно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия