Как да влезем във форма до лятото

2015-01-17 15:02:00
Как да влезем във форма до лятото
Снимка: freedigitalphotos.net

Все още е зима и повечето младежи прекарват времето си скрити на топло. Излизаме навън по-малко, не се разхождаме, защото е студено. Вместо в парка с приятели, сядаме в заведение или просто каним гости у дома. Така дните минават, а не посещаваме фитнеса. Неусетно ще дойде пролетта, после лятото и с ужас ще установим, че не сме свалили килограмите, натрупани през коледната ваканция, а тялото ни се е отпуснало от зимното мързелуване. Момичета, ако искате красиво тяло за плажа през лятото, сега трябва да започнете. Не мислете, че с малко диета преди лятната почивка, ще изглеждате добре.

 

 

Важно е да си направите хранителен режим, който да спазвате. Понякога това е по-трудно, дори от спортуването. Но храненето е изключително важно. Забравете за бързата храна. Тя е калорична, а реално не носи почти никакви хранителни вещества на тялото. Вместо да ядете скъпите и вредни храни, опитвайте се да си носите храна от вкъщи. Това е добро решение, особено ако в близост до училището/университета нямате подходящо място за хранене. Носенето на приготвена вкъщи храна, ще ви спести пари. Добре е да заложите на крехкото месо, салатите и свежите плодове. Вместо газирани напитки и готови сокове, пийте фреш. Сега можете да се наслаждавате на цитрусите, които ще ви предпазват и от настинки, заради високото съдържание на витамин С.

 

Упражнения. Помислете си от какво имате нужда: отслабване или стягане. Разбира се, че двете са свързани, но ако нямате много килограми за сваляне, трябва да правите повече силови упражнения. Когато искате да свалите килограми, залавяйте се с кардиото.

 

Трябва да тренирате поне три пъти седмично и да сте постоянни. Дори да пропуснете тренировка, не се отказвайте. По-добре е да пропуснете една и да продължите отново, отколкото да се откажете завинаги. Фитнесът не е единственият спорт, който може да извае тялото ви. Дори танците могат да ви помогнат в борбата с килограмите. Те са забавни, заради музикалния съпровод, освен това са перфектно кардио.

 

Ако нямате пари за фитнес или друг спорт, това не е оправдание. Можете да правите кардио тренировка дори с въже за скачане. Помните ли тази детска игра? Намерете въжето за скачане и пробвайте всеки ден по няколко минути. Отначало ще ви е трудно, а с времето няма да усещате как ставате по-добри и по-добри. Можете да си вземете малки гирички от 1-2 килограма, с които да правите упражнения. Не забравяйте, че най-важно е постоянството.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия