Отслабването е една от най-популярните теми сред тийнейджърите. За съжаление, статистиката показва, че все повече млади хора са с наднормено тегло. Неслучайно и диетите са толкова популярни сред младежите. Но най-добре е да сваляте килограми със спорт и балансирано хранене, а не с изтощителни диети. Отслабването чрез спорт има много плюсове, но изобщо не е лесно. Сега ще ви дадем няколко идеи за тренировка, които са много ефикасни в топенето на килограмите.

 

Аеробика. Един от любимите спортове на жените е аеробиката. Тя е подходяща, ако искате да отслабнете, защото натоварва, а в същото време ускорява пулса. Много полезно упражнение, което ще ви помогне да изгорите 400 калории за около 30 минути.

 

Тичане. За някои хора е много скучно да тичат, но няма как да пропуснем фактът, че е изключително полезно. Горите калории, само с около половин час на ден. За по-интензивно натоварване може да тичате по пясък или по нанагорнище. Ако не ви харесва да тичате навън, можете да използвате пътечката във фитнеса. Изберете подходящите обувки, за да избегнете травми.

 

Каране на колело/велоергометър. Карането на колело е чудесно за някои, за други е доста безинтересно. Същото важи и за велоергометъра, но и двете са чудесни упражнения за отслабване. Можете да изгорите около 500 калории за 45 минути. Ако карате колело навън, изберете подходящ маршрут и се пазете добре, за да не пострадате като участници в движението.

 

Плуване. Хубавото на плуването е, че развива мускулите и същевременно отпуска и ни помага в релаксирането. Един час в басейна може да ни накара да се почувстваме като преродени. Всъщност плуването е един много успешен начин за отслабване, защото можете да изгорите 700 калории за 30 минути. Освен това плуването вече е много достъпно, защото има много басейни, които можете да използвате.

 

Кростренажор. Той е доста полезен, защото имитира движенията при джогинг. Не натоварва толкова коленете и не е особено скучен. Повечето фитнеси разполагат с такъв уред, а в последно време тези тренажори поевтиняха. Би бил чудесна инвестиция, ако искате да се захванете сериозно с отслабване.

 

Футбол/баскетбол. За някои хора горните спортове наистина са много скучни. Те не могат да ходят на фитнес, защото не виждат смисъл в него. Но футболът и баскетболът са игри, при които има правила, интрига и състезание. Именно това ги прави привлекателни за някои хора. Можете да изгорите около 800 калории.

 

Танци. Защо не си помислите да се запишете на танци. Латино, народни или рокендрол, биха били чудесно решение, когато искате да стопите килограмите.

Автор: Nadejda Atanasova