Как да се отървеш от излишните килограми

2014-10-03 12:22:00
Как да се отървеш от излишните килограми
Снимка: freedigitalphotos.net

Искате да имате стегнати и красиви бедра или вашата проблемна зона е корема? Всеки човек има различно място, на което трупа мазнини. Тези места са проблемни и може да изглеждаме добре, да нямаме наднормено тегло, но да имаме по-голям ханш или мазнини в областта на корема. Това е нормално, не всеки човек може да трупа мазнини равномерно. Проблемът идва от това, че младежите не знаят как да отслабват. Гладът не е решение, особено в тийнейджърските години, когато имате нужда от разнообразна храна, за да растете здрави и да се развивате добре.

 

Има разлика в това дали искате да отслабнете цялостно, или да свалите мазнини в определена област. Трябва да кажем, че и двете начинания изискват балансирано хранене и спорт. Няма как да свалите килограми и да изглеждате добре, ако не спортувате и не се храните правилно.

 

 

Локалното отслабване включва тренировки за цялото тяло, но се набляга на конкретната проблемна област. Това означава, че ако искате да свалите мазнини в областта на корема, няма как да тренирате само за корем, но трябва да насочите усилията си в тази зона.

 

Кардио. Кардиото има ключова роля в отслабването. Това са тренировки, които натоварват сърцето. Те са много важни за отслабването. Кардио тренировки са тичането, карането на колело, скачането на въже. Трябва да правите такива тренировки, без значение дали отслабвате цялостно или локално. Правете кардио поне по 10 минути в началото на тренировката, ако сте начинаещи.

 

Правете упражнения за цялото тяло. Освен кардиото, не бива да пренебрегвате и силовите упражнения. Правете за ръце, крака, корем, за цялото тяло, дори да искате да отслабвате само в една конкретна област. Така ще стегнете цялото си тяло и ще имате тонус.

 

Наблегнете на проблемната зона. Ако искате да свалите мазнините от коремната област, трябва да правите много повече упражнения, насочени натам. Правете планг, коремни преси, вдигане на краката от легнало положение. Идеята е да засегнете всички коремни мускули – правия коремен мускул, вътрешните и външните коси коремни мускули и напречния коремен мускул.

 

Ако отслабвате така, гарантирано кожата ви няма да увисне и ще имате красиви форми. Наблягайте на проблемите зони и правете множество упражнения за тях, но не пренебрегвайте и другите части от тялото. Важно е да сте редовни в тренировките, правете упражненията си поне три пъти седмично.

 

Не забравяйте да изключите вредните храни от менюто си. Забравете за джънк фууда и пърженото. Наблегнете на крехките меса, салатите. Яжте повече белтъчини и по-малко въглехидрати. 

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия