Имате ли желание за тренировки? Проблемът на много хора е, че нямат мотивация да отидат във фитнес залата. Разбира се, ако не сте тренирали нищо цял живот, за вас ще е трудно да се настроите на вълна спорт и да се опитвате да тренирате редовно. Все пак трябва да опитате и да спрете да си намирате оправдания. Сега идва есен, задълженията ви ще станат повече покрай училището и няма да разполагате изцяло с времето си.

 

Сега ще ви разкажем повече за концепция за тренировки с продължителност само 15 минути. Идеята е за поддържане на тонус и сваляне на излишните килограми. Ако не ви се ходи редовно във фитнеса, най-добре е да прочетете тази статия и да си помислите дали все пак не е възможно да отделите тези 15 минути за себе си?

 

Какво представляват тези тренировки? Вярвате ли, че благодарение само на 15 минути дневно, можете да изглеждате по-добре и да се чувствате отлично? Отговорът е „да“. Ако не сте професионален спортист, 15 минути могат да бъдат чудесна тренировка. Основната идея е да се включат тренировки със собственото тегло, които се изпълняват у дома и не изискват оборудване.

 

 

Тези тренировки са кратки, но интензивни, те забързват метаболизма и изгарят мазнини, освен това поддържат мускулния тонус. Разбира се, към тези тренировки можете да добавите и гири, ластици, както и други аксесоари, особено, ако сте напреднали.

 

Най-добре е да съчетавате различни упражнения за натоварване и кардио елементи. Можете да правите кръгови тренировки, които имат висока интензивност, бърза скорост и много кратки почивки. Най-добре е да ангажирате големите групи мускули, така изразходвате повече енергия, докато тренирате.

 

Примерна тренировка. За да ви улесним, ще ви дадем пример за тренировка, спрямо нивото ви. За начинаещи най-добре е да правите една серия клекове, няколко лицеви опори, поне 15 подскока, напъни по 5 на крак, отново клекове. Така можете да направите 4 кръга, като почивате 30 секунди между упражненията и по 90 секунди между всеки кръг.

 

Примерна тренировка за напреднали. Започнете с 10 клека, 8 лицеви опори, 15 подскока, по 5 напъна на крак и отново клекове. Направете шест такива кръга, като почивате по 20 секунди между всяко упражнение и по 70 след всеки кръг.

 

Тези тренировки са много подходящи за хора, които не се занимават професионално със спорт, а искат да поддържат форма. Удобството е, че могат да се правят навсякъде, не е нужно да ходите на фитнес или да харчите пари.

Автор: Nadejda Atanasova