7 упражнения, които ще направят тялото ти стегнато и привлекателно

2016-09-24 10:52:00
7 упражнения, които ще направят тялото ти стегнато и привлекателно
Снимка: thinkstockphotos.com

Ако искаш да имаш наистина хубаво и стегнато тяло, с което да се гордееш, трябва да полагаш нужните усилия. Трябва да се съобразяваш какво ядеш и да спортуваш редовно. Има няколко лесни и в същото време изключително ефикасни упражнения, които ще ти помогнат да изгориш мазнини и да се сдобиеш с мускули. Виж кои са те:

 

Скачане на въже


 

Кога за последно си скачал на въже? Когато беше дете, може би? Скачането на въже е евтин начин да постигнеш тялото, което искаш. Въжето е малко, не заема излишно място и може да го носиш навсякъде със себе си. Скачането на въже изгаря повече калории, отколкото всяка друга тренировка, затова не бива да го подценяваш.

 

Клекове


 

Когато човек кляка, той натоварва повече от една мускулна група, въпреки че може да си мисли, че не е така. Клековете укрепват тялото и горят изключително много калории. Може да пробвате да клякате и след това да правите скокове, за да горите допълнително количество калории. Също така може да добавите към това упражнение и гири, за да подобрите своята стабилност.

 

Лицеви опори


 

Повечето хора избягват това упражнение, особено представителките на нежния пол. То може да е с една идея по-трудно, но определено има ефект. Има огромно разнообразие от лицеви опори, поровете се в интернет и се спрете на нещо, което ви допада. Ако редовно правите лицеви опори, в скоро време ще имате добро изваяни ръце и цялостно ще промените вида на тялото си. Също така лицевите опори не бива да бъдат пренебрегвани, защото имат благоприятно влияние върху сърцето и помагат за подобряване на стойката. За да имат ефект обаче, трябва да ги правите правилно – с изправен гръб.

 

Напади


 

Това е едно от любимите упражнения на учителите по физкултура. Те са изключително подходящи за тонизиране на краката и дават удивителни резултати. Специалистите препоръчват да се правят по 3 серии от 10 напади дневно. По този начин ще укрепите, ще оформите и ще изградите мускулите на краката си.

 

Плуване


 

Плуването е приятен и ефикасен начин да постигнеш тялото, което искаш. То укрепва тялото като цяло и оформя различни мускулни групи. Плуването помага за намаляване на кръвното, укрепва сърцето и подобрява аеробния капацитет.

 

Тичане


 

Хората, които тичат редовно, по-рядко се оплакват от депресия, стрес и липса на настроение. Тичането подобрява работата на сърцето и укрепва имунитета. Редовното тичане ще ви помогне да се сдобиете с добре оформени крака, като най-много внимание ще привличат прасците ви. Ако искаш да имаш настроение и енергия през деня, тичай сутрин, преди да отидеш на училище/работа.

 

Колоездене


 

Това е едно прекрасно упражнение, което ви дава възможност да избирате сами интензивността. Може да карате бавно и релаксиращо в парка, може да карате умерено бързо, придвижвайки се от т. А до т. Б, а може и да катерите стръмни баири, за да натоварите максимално краката си и да изгорите повече калории.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия