Най-зловещите ухапвания в спорта (+ видео)

2014-06-27 15:31:00
Най-зловещите ухапвания в спорта (+ видео)
Снимка: Reuters

Преди няколко дни Луис Суарес отново напомни за себе си и странното си поведение по време на Световното в Бразилия. Той бе замесен в пореден скандал с ухапване. Този път негова жертва бе 29-годишният италиански защитник Джиорджио Киелини. ФИФА го наказа със забрана да играе в 9 мача на националния отбор, да не участва във футболни дейности в продължение на 4 месеца, както и да заплати глоба на стойност 100 000 швейцарски франка.

 

Това не е първата „канибалска“ проява от страна на уругвайския нападател. В край на миналия сезон той бе наказан за 10 мача заради ухапването на Бранислав Иванович от Челси. Докато бе част от холандския Аякс също бе замесен в такъв скандал. Тогава той бе наказан за 7 мача, след като си „гризна“ от Отман Бакал от ПСВ.

 

Луис Суарес обаче не е сам. Има и други спортисти, които изкарват агресията и адреналина си по такъв начин. Вижте няколко случая на ухапвания в различните спортове:

 

1. През 1983 година по време на сбиване на баскетболен мач Ролинс от „Атланта“ захапва показалеца на Дани Ейндж от „Бостън“. Той го захапал толкова силно, че направил рана, стигаща до сухожилието му.

 

2. Майк Тайсън отхапва част от ухото на Евандер Холифийлд. За този случай знаят малки и големи, нищо че се е случил преди повече от 15 години – на 28 юни 1997 година. Битката между двамата се очаквала с огромен интересен от страна на зрителите. В третия рунд обаче се случило нещо неочаквано. Тайсън, разярен от това, че Холифийлд на няколко пъти го ударил с глава, отхапал част от ухото му. Съдията повикал лекар, който прегледал раната и заявил, че битката може да продължи. На Тайсън му били отнети няколко точки и срещата била подновен. Млако по-късно обаче той отново захапал ухото на Холифийлд и бил дисквалифициран. След този скандал кариерата на боксьора тръгва рязко надолу.

 

 

3. Английският ръгбист Дилън Хартли получи наказание от 10 седмици без игра, след като ухапа по пръста ирландския ръгбист Стивън Ферис по време на мач от „Шестте нации“. Инцидентът не бил заснет от камерата, но Ферис веднага отива при съдията и му показва следите от ухапването.

 

 

4. През 2001 година на мач от испанската Примиера дивизион Франсиско Гаярдо ухапва своя съотборник в Севиля Хосе Антонио Рейес по гениталиите в знак на радост след отбелязан гол от Рейес. Той бил глобен солено от федерацията на Испания и нямал право да играе 1 мач. Според Гаярдо той не е направил нищо нередно и не е обидил никого и наказанието е било излишно. Според шефовете на футбола в страната обаче това преминало всякакви граници на „спортното поведение“.

 

 

5. През 2005 година ръгбистът на Англия Дани Грюкок бе наказан за 2 месеца, след като захапа пръста на Кевин Меаламу. След това шефовете на ръгбито направили странно изявление, в което се казва, че „пръстът на Меаламу се озовал съвсем случайно в устата на Грюкок по време на сблъсък. Вместо обаче Дани да се отдръпне, той захапва силно безименния пръст на противника си и затова е виновен за ухапването“.

 

6. По време на мач между Тотнъм и Уест Хям през сезон 2005/2006 Джърмейн Дефоу ухапва Хавиер Масчерано. Причината за несдържаната агресия са нападките от страна на аржентинския халф. Заради тази своя проява Дефоу получава като наказание ... жълт картон.

 

 

7. През 2013 година по време на ръгби мач от шампионата на Ирландия Кевин О`Браян ухапва Пади МакБрийт. Заради това той е наказан за 3 мача. 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия