Жребият размина фаворитите в Шампионската Лига

2014-03-21 13:46:00
Жребият размина фаворитите в Шампионската Лига
Снимка: Reuters

Жребият за четвъртфиналите на Шампионската Лига размина големите фаворити за спечелването на трофея.

 

Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Барселона могат да се срещнат един срещу друг едва на полуфиналите на турнира.

 

Най-интересната двойка се очертава испанското дерби между Барселона и Атлетико Мадрид. Двата тима спорят и за титлата в Испания. Досега през сезона те се срещнаха три пъти - веднъж в Примера Дивисион и два пъти за Суперкупата на Испания, като и трите мача завършиха наравно. Така сега ще има висока интрига и в Шампионската Лига.

 

От другите двубои като доста оспорван се очертава и ПСЖ - Челси. Златан Ибрахимович ще се срещне с бившия си наставник в Интер Жозе Моуриньо. И двата тима се намират в чудесна форма и оглавяват местните си първенства, така че ще е интересно да се види кой ще надделее. Специалния вече има опит срещу французите, тъй като в първия си сезон начело на Челси през 2004 година завърши 0:0 в Лондон и спечели с 3:0 в Париж.

 

Реал Мадрид от своя страна получи шанс за реванш срещу Борусия Дортмунд за елиминирането от полуфиналите през миналия сезон. Сега обаче германският тим няма да разполага за първия мач с "Палача" на Реал от миналия сезон - Роберт Левандовски, който е наказан за първата среща.

 

В четвъртата двойка Байерн среща соченият за аутсайдер на този етап от турнира Манчестър Юнайтед. Този двубой винаги ще има особен заряд заради драматичната победа на "Червените дяволи" на финала през 1999 година. След това обаче Байерн на два пъти елиминира тима на Сър Алекс - през 2001 и 2010-та година.

 

Ето и двойките:

 

Барселона - Атлетико Мадрид

Реал Мадрид - Борусия Дортмунд

ПСЖ - Челси

Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен

 

Посочените на първо място отбори са домакини в първия мач.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия