Кои са най-богатите футболисти в света? [част първа]

2014-03-10 19:30:00
Кои са най-богатите футболисти в света? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Спортистите са едни от най-виско платените хора в света и парите, които получават са толкова, колкото средностатистическият човек никога няма да види в живота си. Освен твърдите възнаграждения, които спортистите получават, в отборните спортове се разпределят и премии, които са въз основа на класирания на първенства и турнири. Това прави атлетите още по-богати, а интересът към лицата им за рекламни кампании - още по-голям. Футболистите често носят определени марки клинове или чорапи и това се излъчва, по време на състезания и надпревари, по телевизиите, естествено не без да струва нищо на производителите, поради простата причина, че атлетите са ходещи билборди.

 

Футболистите печелят впечатляващи суми. Макар състезателната година едва да започва, вече са ясни десетте най-богати играчи по футбол. Как е конструиран този списък? Кой е номер едно? Вероятно много биха очаквали това да бъде Дейвид Бекъм, но след като той прекрати кариерата си през 2013г. не е сред претендентите. Изброените футболисти може и да ви изненадат, но класацията е изготвена според обявените заплати и подписаните договори за реклами на спортистите за настоящата година.

 

10. Серхио Агуеро. Аржентинският футболист на Манчестър Сити е и сред избраниците на националния селекционер на Аржентина. Той беше най-младият играч, който дебютира в аржентинската Примера Дивисион през юли 2003г. Тогава той беше едва на 15г. Серхио ще спечели повече от 10 милиона английски лири през 2014г. въпреки контузията на бедрото му, която няма да му позволи да играе няколко месеца.

 

 

9. Самуел Ето. Камерунската супер-звезда играе понастоящем за Челси и е един от най-скъпоплатените футболисти в света. Спонсори са му "Ford" и "Puma", което му гарантира постъпления от 15 милиона тази година. Договорът му е на стойност 28.8 милиона долара на сезон, което ще подсигури комфорта на живота му за следващите няколко години.

 

8. Франк Лампард. Този английски състезател е добре известният халф на Челси и националния отбор на Англия. Лампард печели по 11 милиона на сезон от договора си с клуба и по 6 милиона от реклами. Той е вторият капитан на Челси и най-добрият гол-майстор на лондонския клуб.

 

7. Златан Ибрахимович. Освен да се състезава за шведския национален отбор, в момента футболистът има и три-годишен договор с Пари Сент-Жермен. През 2006г. той подписа с Милан и беше включен в идеалния отбор на УЕФА . Трансферът му в Барселона през 2009г. беше последван от връщането му в Милан през следващия сезон. Ибрахимович печели по 17 милиона на година.

 

6. Уейн Рууни. Рууни печели повече от 26 милиона долара от футболните си изяви и спонсорствата си от "Nike" и "Electronic Arts". Четири-годишният му договор ще му гарантира по още 600 хил. долара седмично, което го прави най-скъпоплатеният футболист в английската висша лига.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия