Григор Димитров загуби с 1:3 в 1/4-финален мач от Откритото първенство

2014-01-22 12:31:00
Григор Димитров загуби с 1:3 в 1/4-финален мач от Откритото първенство
Снимка: Reuters

Григор Димитров отпадна с високо вдигната глава от Откритото първенство на Австралия, след като загуби от Рафаел Надал в 1/4-финален сблъсък. Испанецът стигна до успеха с 3:6, 7:6(3), 7:6(7), 6:2. Той ще спори за място на финала с победителя от мача между Анди Мъри и Роджър Федерер.

 

Българинът демонстрира страхотен тенис по време на срещата, като имаше уникален шанс да спечели третия сет, но изпусна три сетбола. Два от тях бяха в тайбрека, като в единия случай Гришо направи груба грешка при свой сервис и при перфектен начален удар не успя да вкара добавката в очертанията на корта.

 

С представянето си днес Димитров демонстрира още веднъж голямото си израстване, тъй като той не бе надигран изобщо от своя противник, с изключение на последния сет, и игра като равен с равен срещу него, а дори в някои моменти до надиграваше. При малко повече късмет Григор можеше да стигне до чудото в мача.

 

Първият сет бе перфектен за Григор и българският тенисист успя да го спечели и да запази традицията да взима поне по сет срещу Матадора.

 

Срещата започна страхотно за нашето момче и той достигна до ранен пробив във втория гейм, след което безпроблемно го затвърди, за да поведе с 3:0 гейма в частта.

 

Хасковлията не позволи на неговия противник да стигне до нито една точка за връщане на пробива.

 

Четвъртият сет започна равностойно, но Надал достигна до две точки за пробив при 1:0 в своя полза и в крайна сметка се възползва от втората. Гришо спаси лесно първата, но след това изпусна няколко геймбола, а Надал при втория си шанс с прекрасен минаващ удар матира хасковлията.

 

Така преднината на испанеца стана 2:0, а след това той без проблеми затвърди пробива си и увеличи аванса си на 3:0, като по този начин се доближи до крайната победа. При 5:2 Надал до четири мачбола при сервис на българина и успя да се възползва от последния.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия