Шумахер посреща в кома рождения си ден

2014-01-03 13:15:00
Шумахер посреща в кома рождения си ден
Снимка: Reuters

Днес Михаел Шумахер, който преди седмица пострада при инцидент със ски и е в кома, има рожден ден и навършва 45 години. Има вероятност днес лекарите да извадят пилота от Формула 1 от състоянието на изкуствена кома, но информацията е все още непотвърдена. Лошата новина е, че дори да се възстанови от контузиите, последствията ще останат за цял живот.

 

Вчера в болничната стая на Шумахер се появи президентът на ФИА Жан Тод, който му бе шеф във „Ферари“ през най-силните години от неговата състезателна кариера.

 

Към момента състоянието на пилота е стабилно, като за него се полагат непрекъснати грижи. Все още е рано да се отговори на въпроса, който интересува всички неговите близки, приятели и почитатели „Все още ли животът му е в опасност?”. Когато има промяна в състоянието на Шумахер, от болницата обещаха да направят публично изявление.

 

Как се стигна до този трагичен инцидент?

 

Първоначално стана ясно, че Шумахер е карал извън пистата, защото е почитател на силните емоции. Твърди се, че той се е движел със скорост между 60 и 100 километра в час. Наскоро се появи информация, че пилотът е напуснал очертанията на пистата, за да помогне на дъщерята на свой приятел, която паднала при карането на ски.

 

Михаел Шумахер е роден на 3 януари 1969 година в Хюрт, Германия. Баща му е наемател на карт-пистата в Керпен и Шумахер има възможността от рано да се занимава с моторни спортове. Кариерата му започва през 1987 година във Формула Кьониг. През 1988 година става вицешампион във Формула Форд и става част от тима на Вили Вебер от Формула 3. Шумахер има и брат, който се също е пилот във Формула 1, но през 2007 година се отказва от спорта.

 

На 22 октомври 2006 година Михаел Шумахер официално прекратява кариерата си като пилот във Формула 1. Той завършва на четвърто място, прави невероятно състезание и остава най-значимият пилот за Формула 1.

 

На 23 август 2009 година всички почитатели на Шумахер са във възторг. Пилотът съобщава, че ще замени контузения Фелипе Маса в отбора на Ферари за Гран при на Европа във Валенсия. Една седмица по-късно обаче разочарова феновете си, като съобщава, че няма да може да направи своето завръщане, защото има болки във врата вследствие от падане с мотор в началото на годината.

 

Честит Рожден Ден, Шумахер! Печелил си толкова много състезания, стискаме ти палци да излезеш победител и в тази битка! Имаш подкрепата на всички твои почитатели!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
NaOH
преди 10 години

Еха, като няма какво да пишете към статията - пишете биографията му. И за това сигурно ви плащат, некадърници.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия