Анди Мъри е спортна личност на 2013

2013-12-18 19:32:00
Анди Мъри е спортна личност на 2013
Снимка: Reuters

След като ви запознахме с отбор на годината за България — националният ни отбор по волейбол, е време да станем малко по-космополитни и да се поинтересуваме и от другите спортисти по света. По този повод стигнахме до Великобритания, където Би Би Си връчи своята награда за спортна личност на годината. Заслужено тя бе условно връчена на Анди Мъри, тъй като той така и не успя да присъства на официалната церемония в Лийдс.

 

 

Отсъствието му е провокирано заради травма на гърба, от която се възстановява във Флорида. Поради тази причина спортиста получи наградата си именно там и тя му бе връчена от Мартина Навратилова.

 

Борбата за титлата не беше особено оспорвана, и Мъри очаквано успя да се нареди на първо място, изпреварвайки ръгбистът Лий Халфпени, който играе за националния отбор на Уелс и за клуба Лайънс, както и жокеят Ей Пи Маккой.

 

Главната причина, поради която, Анди Мъри бе удостоен с приза е фактът, че той направи невероятен сезон, като най-яркия му успех определено беше спечелването на финала на Уимбълдън, където срещна и победи Новак Джокович. По този начин Мъри се превърна в първия тенисист от Великобритания, който е стигал до титлата.

 

Въпреки, че тенисиста не успя да присъства на церемонията, той не пропусна да даде изявление по повод приза "Спортна личност" на 2013, чрез видеосъобщение, в което се казва:  “Благодаря на Мартина Навратилова за наградата, която ми връчи. За мене тя е може би най-великият тенисист за всички времена. Искам да благодаря на няколко човека за този успех, като на първо място е моето семейство."

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия