Вижте кои отбори продължават в борбата за Шампионската лига

2013-12-13 17:59:00
Вижте кои отбори продължават в борбата за Шампионската лига
Снимка: Reuters

Безспорно европейският футбол е един от най-привлекателните спортове, който предоставят най-много емоции на своите привърженици. Осъзнавайки това от UEFA създадоха два невероятни европейски футболни турнира, които събират в себе си най-големите грандове. Всички те са изпълнени с множество амбиции и хъс да докажат, че са от най-добрите на континента. След тежки квалификации и трудни съперници в групите ето и отборите, които продължават борбата в най-престижният европейски турнир — Шампионска лига.

 

 

Групите в него бяха 8 и всяка една беше наистина интересна. В група А, в която попаднаха отборите на Манчестър Юнайтед, Реал Сосиедад, Байер Леверкузен и Шахтьор Донецк, пътя си към върха ще продължат Манчестър Юнайтед и Байер Леверкузен със съответно 14 и 10 точки.

 

В група Б се появи и една от изненадите на турнира, тъй като място във финалите намериха Реал Мадрид и Галатасарай със съответно 16 и 7 точки. Едва ли някой предполагаше, че турския гранд ще спъне отбор от ранга на Ювентус, но обилния снеговалеж в Турция, явно, освен сняг е донесъл и не малка доза късмет за Галатасарай. На последното място в групата с актив от 4 точки остана отбора на Копенхаген.

 

Отборите на Пари Сен Жермен, Андерлехт, Бенфика и Олимпиакос се подвизаваха в група В на престижния турнир, като право да продължат напред си спечелиха отборите на Пари Сен Жермен и Олимпиакос съответно с 13 и 10 точки. Бенфика завърши участието си също с 10 точки, а Андерлехт със скромния актив от 1 точка.

 

Група Г беше една от групите, в която първото място бе най-оспорвано. В нея попаднаха отборите на Манчестър Сити, Виктория Пилзен, Байер Мюнхен и ЦСКА Москва. Както се досещате битката бе между Байер Мюнхен и Манчестър Сити, като те, както и Виктория Пилзен и ЦСКА Москва завършиха в равен брой точки. Първите с актив от 15 точки, а вторите с 3 точки. По-добрата голова разлика обаче отреди първенец на групата да бъде Байер Мюнхен.

 

В група Д Челси и Шалке 04 успяха да се преборят с конкуренцията и събраха по съответно 12 и 10 точки, които им осигуриха правото да се борят за титлата на най-престижния европейски турнир. След тях останаха отборите на Базел с 8 точки и Стяуа Букурещ с 3 точки.

 

Стигнахме до група Е — най-оспорваната група, която изуми всички. В нея попаднаха отборите на Арсенал, Наполи, Борусия Дортмунд и Олимпик Марсилия. За съжаление французите така и не можаха да вземат и 1 точка дори и завършиха последни. За сметка на това Арсенал, Наполи и Борусия успяха да съберат еднакъв актив от точки — 12 и оставиха головата разлика да позволи на Борусия и Арсенал да продължат напред.

 

В предпоследната група Ж първенец стана тима на Атлетико Мадрид с актив от 16 точки, след него остана Зенит с 6 точки и Порто и Аустрия Виена успяха да съберат по 5 точки, головата разлика обаче позволи Порто да вземе важното трето място.

 

В група З попаднаха отборите на Милан, Барселона, Аякс и Селтик. Очаквано първите две места завзеха Барселона и Милан със съответно 13 и 9 точки. На трето място се нареди Аякс с 8 точки и последен остана Селтик с 3 точки.

 

Всички тимове, завършили на трето място в групите си получават шанса да играят в Лига Европа. Те са: Шахтьор Донецк, Ювентус, Бенфика, Виктория Пилзен, Базел, Наполи, Порто и Аякс.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия