Как да поддържаме фигурата си през студените месеци?

2013-12-06 16:00:00
Как да поддържаме фигурата си през студените месеци?
Снимка: freedigitalphotos.net

Навън времето е лошо, вали, студено е, духа вятър и сме сигурни, че има дни, в които не ти се излиза от вкъщи. Искаш да стоиш с капучино в ръка и да гледаш филм. Мотивацията е много по-трудна през студените месеци, защото ни се спи повече, искаме да си почиваме, а пък хапваме много повече, отколкото, когато е топло.

 

Не бива да се отказваш от спорта, само защото навън е студено и мрачно. Трябва да се забавляваш и да поддържаш форма.

 

Като за начало, още докато има някои по-подходящи дни, преди да захване студеното време, можеш да организираш екскурзия с приятелите си. Разходка из някоя близка до града ти местност, е идеален повод да се раздвижиш.

 

Обществени спортни събития. Това, че е студено, не значи, че няма нищо интересно, което се случва около нас. Ако разбереш, че в града ти се организира турнир по някакъв спорт, състезание или мач, отивай без да се колебаеш. С тайфата можете да си изкарате прекрасно, ако се съберете и спортувате заедно.

 

Кънки на лед. В почти всеки град има ледена пързалка. Не се колебай, хващай някой от компанията ти и отивайте. Може да поканиш гаджето ти или човекът, по когото си падаш. Това ще ви сближи доста и ще се позабавлявате. Не е важно дали умееш да караш или си напълно начинаещ, важното е да се раздвижиш и да се забавляваш.

 

 

Антиоксиданти. През студеното време, много ефикасен начин да се сгрееш е, като пиеш чай. Съветваме те това да са зелен или черен, защото те са много полезни. Не забравяй, че черният чай има възбуждащи свойства и ако прекалиш може да ти прилошее или да ти се вдигне кръвното.

 

Контрол. Празниците са любимото време на всеки тийнейджър. Тогава е коледната ваканция, имаш много свободно време и пълен хладилник с всякакви вкусотии. Трябва да внимаваш с храната по празниците, защото преяждането е изключително вредно.

 

Според статистиката всеки човек наддава средно по килограм по време на Коледните и Новогодишни празници. Затова внимавай какво си хапваш и не прекалявай със сладкишите и всички вкусни неща, които има на трапезата.

 

Прави упражненията си по-рано. С изместването на времето и по-краткия ден, на хората им се доспива много по-лесно и се чувстват по-уморени от обикновено. Затова измести часа на своята тренировка. Най-добре е сутрин, защото ако отложиш за вечерта, твърде вероятно е да не ти се излиза, защото навън е студено или да ти се доспи.

 

Разнообразие. Ясно е, че със захлаждането на времето става все по-трудно да поддържаш форма. Най-добре е да не се отпускаш и да не се отдаваш на зимен сън като излизаш единствено до училище и обратно. Ако можеш да отидеш на почивка, не се колебай да покараш ски, пробвай различни нови тренировки, гимнастика или каквото и да е, танците също са прекрасен вариант.

 

Не забравяй, че ако се грижиш за тялото си през зимата, на пролет няма да ти е толкова трудно да влезеш в старите джинси и ще можеш да показваш стегнато тяло през топлите месеци.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия