Лудогорец излиза днес срещу Черноморец Одеса за 600 000 евро

2013-11-07 12:33:00
Лудогорец излиза днес срещу Черноморец Одеса за 600 000 евро
Снимка: Reuters

Лудогорец излиза днес срещу Черноморец Одеса за премия от 600 000 евро. Срещата от Лига Европа е от 20.00 часа на стадион "Васил Левски".

 

До този момент разградчани имат три победи от три мача и са едноличен лидер в групата, на цели 5 точки аванс пред преследвача си ПСВ Айндховен. Победа срещу украинците ще внесе в клубната каса 200 хил. евро по правилника на УЕФА, а първо място в групата носи бонус от още 400 хил. евро.

 

Орлите ще преследват и рекорд днес. Срещу Черноморец разградчани могат да постигнат 7-а победа в кампанията си. При успех те ще изравнят най-доброто постижение на български тим - това на Левски от сезон 2005/2006.

 

Сините обаче постигнаха 7-те си победи в 16 мача, докато Лудогорец ще може да стори това само за 10. Една точка на "Васил Левски" срещу украинците също ще класира разградчани в следващата фаза на надпреварата.

 

Преди срещата Лудогорец е измъчван от проблеми, след като аут е наказаният капитан Светослав Дяков, а под въпрос са защитниците Барт и Кайсара, както и Христо Златински. Въпреки това Стойчо Стоев обяви, че целта пред отбора е една - класиране напред.

 

Преди две седмици Лудогорец спечели с 1:0 в Одеса, но и футболисти, и треньори признаха, че това е бил най-трудният им мач в групата. Черноморец създаде доста голови положения и само великолепните намеси на Владислав Стоянов запазиха вратата на разградчани суха.

 

Класиране в групата:

 

1. Лудогорец 9 т.

2. ПСВ Айндховен 4 т.

3. Черноморец 3 т.

4. Динамо Загреб 1 т.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия