Лудогорец покори Одеса и мечтае за първото място в групата!

2013-10-25 10:45:00
Лудогорец покори Одеса и мечтае за първото място в групата!
Снимка: Reuters

Щастливият старши треньор на Лудогорец Стойчо Стоев не скри задоволството си от третата поредна победа, която тимът му постигна в груповата фаза на Лига Европа.

 

Разградчани спечелиха с 1:0, но през второто полувреме бяха подложени на голямо изпитание от Черноморец, което обаче българите издържаха. Треньорът им Стойчо Стоев заяви уверено, че Лудогорец започва да си изгражда име в Европа.

 

"Това беше наистина голяма крачка за нас. Не знам дали е решителна, но със сигурност беше голяма. Надявам се в следващите мачове да затвърдим името, което си създадохме в Европа. Защото наистина си създаваме такова име", каза той пред БНТ веднага след края на мача.

 

"Това беше може би най-тежкият ни мач от досегашните три. Определено имаше моменти, в които изтръпвах. А те като цяло бяха доста. Поне за мен вторите 45 минути бяха много тежки. В доста ситуации виждах как топката аха да влезе, но ни се разминаваше. Знаехме, че Черноморец ще ни натисне сериозно, но удържахме", продължи с анализа си треньорът на родните шампиони.

 

Домакините имаха превес през цялата среща, но Владо Стоянов отново беше на висота, а нападателите на украинците също направиха някои непростими пропуски.

 

През първото полувреме Черноморец бе доста по-активен, а Лудогорец удари греда в 31-ата минута. В края на полувремето, може би донякъде противно на логиката, резултатът бе открит от "зелените" след удар от пряк свободен удар на Христо Златински и грешна преценка на вратаря на домакините Безотошний.

 

Втората част също мина под диктовката на домакините, а големи пропуски направиха Диденко, Риера и Джа Джедже. Лудогорец обаче удържа натиска на Черноморец и записа трета поредна победа!

 

С успеха "зелените" събраха 9 точки. ПСВ пък направи равен с Динамо Загреб и по този начин разградчани се откъснаха на цели 5 точки от холандците и вече мечтаят за първото място в своята група!

 

Вторият двубой с Черноморец, който е четвърти в групата, е след точно две седмици - на 7 ноември в София.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия