Ходиш на фитнес, а напълняваш. Защо?

2013-10-23 14:00:00
Ходиш на фитнес, а напълняваш. Защо?
Снимка: Dreamstime

Има хора, които редовно ходят на фитнес, не правят упражнения за качване на маса и въпреки това напълняват. Защо се получава така?

 

 

Според специалистите основната причина е в храненето. На колко от вас им се е случвало да спортуват и след това да си позволят да хапнат нещо калорично, за да се наградят за усилията, които са положили или защото смятат, че са изгорили повече калории, отколкото ще приемат с това, което ще изядат?

 

Статистиката показва, че около 40% от хората, които ходят на фитнес, изгарят около 300 калории по време на тренировка. Почти половината пък споделят, че откакто посещават фитнес залата нито са отслабнали, нито са напълнели.

 

Факт е обаче, че мъжете и жените често се изкушават от калорични храни след тренировка. И задоволяват желанието си да хапнат нещо вкусно и висококалорично.

 

Защо хората спортуват?

 

Една от причините е, че имат вълчи апетит и единствено редовните тренировки са в състояние да им помогнат да се справят с напълняването. Ако спрат да спортуват и се хранят както досега, те със сигурност ще качат излишни килограми.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия