Кеч в България - защо не? (+ снимки)

2013-06-11 16:16:00
Кеч в България - защо не? (+ снимки)
Снимка: Facebook

Колко от вас са гледали кеч като малки и са се възхищавали на Трите Х-са, Скалата, Ракиши, Триш? Мислите ли, че това е отживелица или напротив? Възможно ли е човек да стане добър каскадьор или да се превъплъти в ролята на кечист в България? Вече да, благодарение на Веселин Троянов, Емил Видев, Иван Костадинов и компания.

 

 

Здравей, Веско! :) Разбрах, че се занимаваш с нещо много готино и в същото време непопулярно нещо в България. Ще ни разкажеш ли повече за себе си, за хората, с които тренираш и за това, което правите заедно в свободното ви време?

 

Здравей, Да определено каскадите са нещо наистина зареждащо, екстремно и готино занимание. Смея да кажа, че стават все по-популярни, тъй като повечето екстремни неща, които се правят , съвсем спокойно могат да се нарекат каскади. Иначе основните дейности, с които се занимаваме в залата, са акробатика, бойни изкуства, работа с оръжия (ножове, мечове, тояги и др.) и скокове от височини.

 

 

 

От колко време се занимаваш с каскади и кое те провокира да започнеш? 

 

Занимавам се от почти 5 години. Провокира ме да започна баща ми. Той е треньор по карате Киокушин и съм израснал с бойните изкуства и филмите Брус Лий и Джеки Чан. Впоследствие започнаха да ми харесват и акробатичните изпълнения и започнах да се занимавам с Freerun.

 

Това, с което се занимаваш, определено е готино, но изглежда доста опасно. Какви съвети даваш на хората, които тепърва започват да се учат да правят каскади?

 

Хората, които започват да се учат да правят каскади, трябва да бъдат добре физически подготвени и много добре да преценяват ситуациите и дали са способни да направят дадена каскада, тъй като контузиите могат да бъдат доста сериозни.

 

Като заговорихме за опасност ... кое е най-сериозното нараняване, което си получавал по време на тренировка?

 

Преди години си счупих глезен, беше от скок от високо, който подцених – а не беше толкова опасно. Просто въпрос на концентрация. Иначе съм правил доста по-опасни трикове, които при добра подготовка и изпълнение, опасността е по-малка от това да караш колело по улиците на София.

 

Кой е любимият ти каскадьор?

 

Уф, това е най-трудният въпрос :) Доста са, но Джеки Чан, Даймиън Уоутърс, Дуейн Джонсън The Rock са едни от любимите ми.

 

Повечето каскади се изпълняват от мъже. При вас тренират ли момичета и имат ли според теб място в този екстремен спорт?

 

Имаме вече 6 жени при нас в Evdemonia Stunt Team, които се справят доста добре и определено има нужда от тях в това начинание.

 

 

Не знам дали си гледал „Бързи и яростни 6“, но там определено има доста каскади, като някои от тях изглеждат нереални. Дали всичко е било направено от професионалисти или се е намесила и модерната техника?

 

Уникални са изпълненията във филма, аз бих го определил като 2 часа и половина спиращи дъха каскади. Модерната техника и каскадите вървят ръка за ръка.

 

Върху какви каскади работите в момента, има ли нещо, което подготвяте?

 

Това, което правим в момента, е проект за създаване на Българска федерация по кеч, защото направихме няколко клипа с кеч изпълнения, които българската аудитория прие с голямо желание и интерес. Предлагаме интересни и атрактивни сблъсъци, където използваме маси за чупене, столове, за да се бием. Следващата седмица предстои промоцията на най-новия клип, в който ще видите невиждани до сега изпълнения на територията на България. Мач между 6 души, в който ще се определи шампиона на Българската федерация по кеч! (BWE)

 

 

Какво ще посъветваш тийнейджърите, които искат да се занимават с каскади?

 

Да започнат да спортуват и по-малко да мислят за вредните навици, колкото и „готино“ да изглежда.

 

Още не си се зарибил? Виж това видео или разгледай галерията ни със снимки.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия