Наско Сираков се заканва на футболни съдии

2013-04-10 16:16:00
Наско Сираков се заканва на футболни съдии
Снимка: Булфото

Членът на Изпълкома към БФС Наско Сираков обяви, че трябва да се вземат драстични мерки спрямо реферските издънки, които станаха по време на шампионатните срещи и тези за Купата на България.

 

Сираков днес беше награден със "Златна значка" на БФС за участието си в шампионския тим на Славия във връзка с празненствата по случай 100-годишнината на "белия" клуб.

 

"Допуснаха се ужасяващи грешки, които повлияха на резултатите. Някои рефери трябва да бъдат изгонени от съдийството доживот. Аз лично ще се постарая това да се случи", заяви бившият изпълнителен директор на Левски.

 

 

Отношение към съдийството взе и Борислав Михайлов. „От както подписахме договора с УЕФА за съдийската конвенция, съдиите са абсолютно независими. Трябва да попитате тях защо допускат тези грешки".

 

"Взимат се мерки има наказани съдии, но накрая може да се окаже, че няма да останат рефери. Много зачестиха грешките, като някои от тях са фатални за някои от отборите. Но за да има по голямо спокойствие, е хубаво да се срещат по между си, да си казват грешките в очите, а не отвън някой да им оказва натиск“, заяви Михайлов.

 

„Причината, която изтъкнаха - липса на концентрация, е несериозна. Освен това те получават пари за това свое хоби. Те не са професионалисти. Като загубиш концентрация, като вратар, ти вкарват гол, те като сбъркат, единият отбор е ощетен".

 

"Нека да бъдат по-концентрирани, иначе ще престанат със съдийството. Виждате, че първенството е интересно и не би трябвало да нагнети напрежение върху реферите. Те трябва да са в помощ на футбола, а не във вреда“, добави Михайлов.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия