Арсенал на косъм от велик обрат

2013-03-14 12:15:00
Арсенал на косъм от велик обрат
Снимка: Reuters

Арсенал бе близо до сензационен обрат срещу Байерн Мюнхен в осминафиналите на Шампионската Лига, след като победи с 2:0 германците на техния "Алианц Арина".

 

С общ резултат 3:3 и гол на чужд терен обаче баварците продължават напред.

 

Отборът на Арсен Венгер обаче може да напусне турнира с високо вдигната глава, след като изигра перфектен мач от тактическа гледна точка и не допусна нито една индивидуална грешка.

 

Все пак тежката загуба от първия мач си каза своята дума.

 

Тази вечер Оливие Жиру вдъхна надежда на Арсенал с ранен гол в 3-та минута, а пет минути преди края Лоран Косиелни вкара втори гол. До края обаче нямаше време за трети гол.

 

Байерн от своя страна също изигра силен мач, като бе по-активният отбор, но бе сериозно затруднен от добре подредената защита на съперника, а вратарят на гостите Лукаш Фабиански направи няколко страхотни спасявания.

 

След като обаче не успяха да се разпишат, баварците трябваше да треперят в последните минути и да се чудят дали няма да се стигне до обратите като срещу Манчестър Юнайтед през 1999 година или срещу Интер преди три сезона.

 

Арсенал от своя страна за втори пореден сезон е само на гол от сензационен обрат, след като миналия сезон загуби с 0:4 от Милан в първия мач, а на реванша поведе с 3:0 още през първото полувреме, но без да стигне до така нужния последен гол.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия