Как да се мотивираме да спортуваме?

2013-02-04 13:13:00
Как да се мотивираме да спортуваме?
Снимка: Dreamstime

Суетните хора имат едно-единствено желание – да изглеждат добре. Да, но без спорт, това се постига изключително трудно. Затова трябва да намерите време и желание да тренирате, за да имате тялото, което желаете. До тук добре – вече имате желание да изглеждате добре, но имате ли такова за спорт? На някои хора им е доста трудно да се мотивират да започнат да тренират редовно. На тях са им нужни няколко мотивационни трика, вижте кои са те:

 

 

Поставете си конкретни цели – много е важно това, към което се стремите, да е възможно, за да не се разочаровате. Не си поставяйте за цел да отслабнете с 5 кг. за 1 седмици, защото това няма как да стане, освен ако не се подложите на изключително драстична диета, която ще обезводни организма ви, но няма да ви отърве от мазнините. След като приключите с диетата ще се нахвърлите на любимите си храни и за дни ще си върнете изгубените килограми, дори и отгоре. За да има успех начинанието ви трябва да си поставите реални цели и срокове.

 

Следвайте предварително изготвен тренировъчен план – няма смисъл да сте ежедневно във фитнес залата и да изтощавате организма си с дълги и тежки тренировки. Така не правите нещо друго, освен да си вредите. Хубаво е да тренирате редовно, но това не означава всеки ден и по няколко часа. Най-добре започнете с 2-3 тренировки седмично, като след време може да ги увеличите на 3-4. Скоро резултатите ще бъдат налице!

 

Записвайте постиженията си – когато човек тренира и вижда резултатите, той се мотивира да продължава в този дух. Затова, преди да започнете да спортувате, вземете един метър и си премерете обиколките на тялото. Често човек губи сантиметри от талията си, но кантарът не помръдва. За да не се демотивирате излишно, мерете обиколките на тялото си през няколко дни.

 

Намерете си съмишленици – хубаво е човек да има около себе си хора, които да имат подобни цели. Ако не може да откриете такива сред приятелите си или във фитнес залата, потърсете ги online. Във форумите има много мъже и жени /основно са жени де/, които коментират своите постижения, създават си теми, в които се подкрепят, споделят и търсят съвети. Така ще ви е много по-лесно да следвате хранителния си режим и да спортувате редовно. Все пак не сте сам/а и това ви действа мотивиращо!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия