Какво НЕ бива да ядете след тренировка?

2012-12-27 15:58:00
Какво НЕ бива да ядете след тренировка?
Снимка: Dreamstime

За да се радваме на красиво, здраво и стегнато тяло трябва да следим какво ядем и да спортуваме редовно. Особено важна е храната преди и след тренировка. След активна физическа дейност храните се усвояват от организма по различен начин в сравнение с останалите хранения през деня.

 

Специалистите препоръчват след тренировка да се хапне нещо, което ще осигури достатъчно сложни въглехидрати, вода и протеини.

 

Вижте какво НЕ трябва да ядете, след като сте спортували:

 

Плодови напитки – вместо да утолявате жаждата си с плодови напитки, наблегнете на консумацията на чай, защото в първите се съдържа доста захар. Ако не обичате чай и предпочитате плодова напитка, нека тя да е фреш от някой нискокалоричен плод.

 

 

Яйца – може да консумирате яйца след тренировка, но в никакъв случай не бива да са пържени. Най-добре е да хапнете 2-3 варени яйца.

 

Преработени меса – избягвайте сандвичите с колбаси, защото те забавят храносмилането и по този начин се трупат излишни килограми. По-добре яжте пълнозърнест хляб с пуешко филе.

 

Сурови зеленчуци – в тях има доста голямо количество хранителни вещества, но не доставят нужното количество енергия на мускулите. Ако искате да хапнете салата след тренировка, добавете към храненето си кисело мляко или хумус.

 

Хляб – ако не може да се откажете от консумацията на хляб, заменете белия с пълнозърнест, защото нишестето при попадане в организма се превръща много бързо в захар и се натрупва.

 

Зърнени храни – те са полезни, стига в тях да има минимално количество захар.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
cutiepie^^
преди 11 години

ми то не остана кво да ядеш :D

maistorluk
преди 11 години

Т'ва е направено от човек който признава само кардио. Ходя на фитнес и половината неща от този списък СЕ ЯДАТ след тренировка. Вече е друг въпроса каква ще е тренировката.

Canis_Dirus
преди 11 години

lol fag, do you even lift?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия