Станка Златева няма да спира с борбата. В последните дни не беше ясно дали петкратната световна шампионка ще продължи да се състезава, след като треньорът й Симеон Щерев бе отстранен от националния отбор.

 

От федерацията даже предложиха на Златева треньорско място в националния отбор за жени, където вече селекционер е Серафим Бързаков. Двукратната сребърна медалистка от олимпийските игри се срещна с президента на федерацията Валентин Йорданов и го увери, че ще остане на тепиха.

 

 

Златева все пак възнамерява да си вземе дълга почивка, за да се възстанови от контузиите. След това тя ще се върне на тепиха, но е категорична, че ще се готви само и единствено при Симеон Щерев. Преди няколко дни треньорът замина за преговори в Казахстан.

 

"Заедно с Радослав Великов, Леонид Базан и Мишо Ганев ще чакаме Симо Щерев да се завърне, за да продължим да работим заедно. Все пак сме негови състезатели".

 

"Не съм си помисляла да се състезавам и едновременно да бъда треньор. Това е несериозно. Всеки трябва да си гледа работата. Ще стана треньор само когато спра с борбата", коментира Златева.

 

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов се срещна с новите треньори на националните отбори Валентин Райчев (св. стил) и Армен Назарян (кл. стил). След срещата стана ясно, че треньорите на мъжките отбори ще трябва да следят подготовката на кадетите и юношите.

 

"Така на световни и европейски първенства няма да пращаме едни и същи състезатели, които са сигурни призьори и ще ни донесат точки за финансирането".

 

"Но вече ще имаме възможност да залагаме и на млади, перспективни борци, които ще се обиграят и след две години ще имат призови класирания", обясни генсекът на БФБорба Валентин Савов.


Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова