Няколко приятни начина да изгорите 200 калории

2012-10-31 14:59:00
Няколко приятни начина да изгорите 200 калории
Снимка: Dreamstime

На хората им става все по-трудно да отделят време, за да спортуват. В днешно време водим доста натоварен начин на живот и предпочитаме да си починем у дома след дългия и уморителен ден, отколкото да тренираме и да се изморим още повече.

 

Ако все пак осъзнавате, че този начин на мислене не е правилен, то ето ви няколко идеш как да изгорите 200 калории бързо и приятно:

 

 

Правете гимнастика у дома – нужни са ви 30 минути свободно време, малко пространство и доза желание. Направете 10 клека, 10 лицеви опори, 10 подскока с високо вдигнати колене и упражнение за корем, каквото вие си изберете. В интернет има доста идеи. Ако имате нужда от почивка по време на тренировката, нека тя не е повече от 1 минута.

 

Играйте народна топка – това бе една от любимите игри на подрастващите. В днешно време, за съжаление, все по-малко деца я играят. Затова отделете половин час, съберете се по-големи хора, не се срамувайте, че ще се забавлявате и започнете да играете. За да не ви уцелят с топката и за да не изгорите, вие ще сте мотивирани да се движите бързо, а това води до изгаряне на калории.

 

Играйте баскетбол – ако обичате тази игра, идеално. Нужни са ви няколко приятели, половин час свободно време и подходящи метеорологични условия. Тичането, хвърлянето и дриблирането ще натоварят голяма част от мускулите ви.

 

Слезте 1-2 спирки по-рано и ходете бързо - когато човек ходи бързо, той активира голям процент от своите мускули и изразходва доста енергия. Няма да усетите колко много сте извървели, ако сте в непознат град и разглеждате. Но и там, където живеете, винаги има какво да се види.

 

Карайте колело – навън стана доста студено и не всеки би се качил на колелото си, но ако сте от смелчаците, то ще са ви нужни само 30 минути, за да изгорите 200 калории. Не забравяйте да се облечете добре, за да не настинете. Ако имате велоергометър у дома – карайте, докато гледате любимия си филм/сериал, за да минава по-бързо времето.

 

Снимка: sxc.hu

 

Скачайте на въже – хубаво е, че това може да го правите у дома и не ви е нужно нищо повече от 15 минути свободно време и едно въже.

 

Плувайте - ако не сте от хората, които не ходят на басейни, защото ги е гнус, отидете в най-близкия и плувайте в продължение на 40 минути. Хубавото е, че по този начин ще натоварите доста мускулни групи, като в същото време водата действа благоприятно върху всички системи в тялото.

 

Снимка: sxc.hu

 

Изкачвайте стълби – това не е особено приятно, но за сметка на това за 15 минути ще изгорите около 200 калории. Също така, няма значение какво е времето навън, защото вие ще тренирате на закрито.

 

Танцувайте – пуснете си любимите песни и се раздайте максимално. Потанцувайте половин час, за да изгорите онази вафла, която изядохте преди няколко часа. Ако не се притеснявате, може да си поканите няколко приятеля и да потанцувате и да се забавлявате заедно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
awerw
преди 11 години

мога да кажа няколко по-приятни начина да си набавите 200 калории


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия