Първият играч, разписал се в 6 поредни мача е ...

2012-10-08 16:16:00
Първият играч, разписал се в 6 поредни мача е ...
Снимка: sxc.hu

С двете си попадения във вратата на Барселона суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо стана първият играч, разписал се в 6 поредни дербита.

 

Португалецът не успя да осигури победата, но все пак продължи серията си, която започна в началото на 2012-а година.

 

 

Тогава той даде аванс на Реал в двубоя за купата на Краля, но мачът бе загубен с 1:2. След това в реванша помогна на столичани да наваксат два гола пасив, но белите отпаднаха от надпреварата, въпреки че стигнаха до 2:2.

 

Последва ново попадение на “Камп Ноу” този път в сблъсъка за първенство, с което осигури триумфа с 2:1, а по този начин и първата титла на отбора от 2008 година.

 

През август пък вкара и в двата мача за Суперкупата на страната, с което помогна Реал да спечели отличието след 2:3 и 2:1, а сега отбеляза пак и в шампионата.

 

Той стана първият играч на Реал от Рууд ван Нистелрой през сезон 2006/07 реализира два пъти в един мач на терена на Барса и първияt от Уго Санчес през 1986/87 вкарал в 2 поредни гостувания на големия съперник в шампионата.

 

Общо Роналдо има 10 гола в Ел Класико и вече 14 през този сезон, при това вкарани само в 11 срещи. Той достигна и до границата от 160 попадения за Кралския клуб, които е реализирал в 155 двубоя.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
pepochko
преди 11 години

Ronaldo bil gei, smeshnik , pozior.. Ne znam si kakuv ... S kontuzeno ramo, moje bi izvadeno.. Doigra macha , vkara gol I ne se oplaka.. Respect !!!

tEJKAR
преди 11 години

Най-големия ..


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия