ПФК "Левски София" с нов химн (+ видео)

2012-09-18 10:48:00
ПФК
Снимка: levski.bg

В България основното деление между футболните фенове е между Левски София и ЦСКА. Поради тази причина за тези два отбора има най-много песни.

 

Досегашният химн на отбора започваше с едно детско гласче, пеещо „Само Левски, само Левски, само Левски шампион“. След това се чуваха гласовете на сини привърженици, пеещи „Идваме от север, идваме от юг, старите левскари до един сме тук и духът на Гунди също е с нас, затова, момчета, не жалете глас“ и т.н.

 

 

Но ето че от Левски и Сектор Б решиха, че имат нужда от нов химн. Той е дело на рапъра Тодор Ненов – Камората, който се представя за пряк потомък на Васил Левски. Песента се казва „100 години слава“ и вече си има видео, което се радва на небивал интерес в интернет.

 

В клипа се проследява част от историята на футболния клуб. В него участват агитката, както и футболисти от няколко поколения – Елин Топузаков – Топчо, Димитър Иванков, Добримир Жечев, Даниел Боримиров и Павел Панов.

 

Във видеото има кадри от софийската улица „Малко Търново“ и от лобното място на Георги Аспарухов – Гунди и Никола Котков – прохода Витиня.

 

Чуйте новия химн на ПФК "Левски София":

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия