Няколко готини спорта, които да практикувате лятото (+ видео)

2012-08-07 12:59:00
Няколко готини спорта, които да практикувате лятото (+ видео)
Снимка: YouTube

Лятно време е подходящ сезон за спортуване. Навън е топло, слънчево и подходящо за тренировки. Може да тичате в парка, да играете волейбол/футбол/баскетбол, да ходите на планина и т.н.

 

Но защо да правите нещо до болка познато, като може да опитате нещо ново и различно?

 

Подводен хокей

Този ексцентричен спорт е започнал да се практикува през 1950 година във Великобритания. Създаден е от Алън Блейк, който се е научил да се гмурка без никакво оборудване година по-рано. Пет години по-късно спортът добива популярност.

 

Подводният хокей се играе на дъното на басейн, има два отбора от по шестима играчи, които имат плавници и шнорхели. Правилата са същите като при обикновения хокей.

 

Недостатъкът на този спорт е че не може да бъде наблюдаван от публика.

 

 

Тенис на маса с ръце

Тази игра прилича доста на тенис на маса, но има различни правила, играе се без хилки и върху четири маси, наредени две по две. Целта е топката да не падне на земята, а когато това се случи се пише точка за този, който е успял да я изпрати в полето на противника и той не я върне.

 

 

Куидич

Този спорт е познат на всички почитатели на поредицата Хари Потър. Там той се играе върху летяща метла, но понеже това няма как да стане в реалния свят, условията са леко променени. Някой от вас знае ли, че есента в Ню Йорк се провежда Световна купа по куидич?

 

 

Уличен тенис

Този спорт се практикува от 80 години насам и има доста последователи. Нужни са ви само мрежата за тенис на маса, топка за хандбал,, дървена ракета и улична настилка. Не се препоръчва на хора, които имат проблеми с кръста, защото на играча често му се налага да се навежда.

 

 

Кръгов футбол

Този спорт се играе с голяма топка за йога/аеробика. Има два отбора, които трябва да я вкарат в огромна сфера, като се играе само с ръце и тяло, както при нормалния футбол. Спортът е бил измислен преди 5 години от студента Грем Манли.

 

 

Футбол на сляпо

Този спорт се практикува основно от хора, които наистина не виждат, но въпреки това всеки играч носи връзка на лицето си, защото има слепи, които виждат сенки. Играчите се придвижват по игрището, следвайки указанията на треньора си, който седи отстрани на игрището.

 

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия