Григор Димитров надигра блестящо поставения под №6 Жулиен Бенето

2012-07-18 12:59:00
Григор Димитров надигра блестящо поставения под №6 Жулиен Бенето
Снимка: Reuters

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с впечатляваща победа дебютното си участие на международния тенис турнир на землена настилка в Гщаад (Швейц) с общ награден фонд 358 425 евро.

 

В среща от първия кръг на надпреварата, приключила преди броени минути, младият хасковлия срази поставения под номер 6 в основната схема и 32-ри в света Жулиен Бенето, в отделните части 3/6, 6/4, 6/1.

 

Началото на мача обаче доста поизхаби нервите на любителите на българския тенис, тъй като Гришо влезе изключително апатично в двубоя и изобщо не демонстрира онази игра, с която впечатли в Бостад миналата седмица, а след два безответни пробива напълно логично загуби и първата част с 3/6.

 

 

На старта на втория сет обаче картината на корта коренно се промени. Още в първия гейм Гришо успя да постави под напрежение французина, но благодарение на мощния си сервис и огромния си опит Бенето измъкна подаването си.

 

Въпреки че не стигна до брейк позитивното поведение на хасковлията му помогна да изравни изцяло играта и дори да диктува темпото в голяма част от разиграванията от основната линия.

 

В емблематичния седми гейм, след продължителна битка, Димитров най-накрая постигна целта си и спечели подаването на своя опонент, след което просто не допусна грешка в собствените си сервис геймове и така възстанови статуквото на корта.

 

Надмощието на българина продължи и в началото на заключителния трети сет, в който след няколко великолепни ретура и плътни удари от основната линия Гришо стигна до ранен пробив, който експресно затвърди за 2/0.

 

Нещо повече – в третия гейм първата ни ракета дори достигна до три възможности да се подсигури с втори пробив, но с агресивна игра и излизане на мрежата Бенето се измъкна от критичните ситуации и удържа подаването си за 1/2.

 

Неизбежното обаче нямаше как да не се случи и оттук до края на мача Димитров бе пълновластен господар на корта, проби французина в петия гейм, след което бе проста формалност да затвори мача в своя полза.

 

Така най-добрият ни тенисист записа поредната си престижна победа, която освен 20 точки за световната ранглиста му гарантира и 6 200 евро от наградния фонд, а следващият му съперник ще бъде квалификанта Дъстин Браун.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия