Волейболистите ни се страхуват от допинг проверки

2012-07-13 12:41:00
Волейболистите ни се страхуват от допинг проверки
Снимка: TeenProblem

Волейболните ни национали са станали мишена на допинг ченгетата. В последния месец възпитаниците на селекционера Найден Найденов многократно са били проверявани и карани да дават проби.

 

Проверките обаче са вътрешни и не са поръчани от МОК. Целта е всички играчи да бъдат тествани, за да е сигурно, че не са употребявали забранени стимуланти преди Олимпиадата.

 

 

Така ще се изключи възможността да се повтори скандала от преди четири години, когато капитанът ни Пламен Константинов отпадна от отбора, а слуховете твърдяха, че е заради повишено съдържание на тестостерон.

 

"Провериха ме точно четири пъти за последните 30 дни", коментира либерото на отбора Теодор Салпаров, преди заминаването на националния отбор за лагер в Белгия.

 

"Темата за допинга определено ме притеснява, макар лично аз никога да не съм употребявал подобни вещества", добави пък капитанът на отбора Владимир Николов, който се отказва от представителния тим на България след летните олимпийски игри в Лондон.

 

Както е известно, България се падна в сравнително лесната група на Олимпиадата. Там ще срещнем домакините от Великобритания, аутсайдера Австралия, както Италия, Полша и Аржентина.

 

В другата група са олимпийския шампион САЩ, световния първенец Бразилия, европейския шампион Сърбия, супер-отбора на Русия, един от прогресиращите тимове Германия (елиминирал Куба по пътя към Лондон) и Тунис.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия