Всяка една жена иска да изглежда добре и да привлича чуждото внимание. Именно поради тази причина дамите постоянно са на диета и се потят във фитнес залата. Те обаче се притесняват, когато чуят за тренировки с тежести, защото смятат, че ще им се образуват мускули, които ще ги загрозяват.

 

Но това е трудно постижимо, защото жените не качват мускулна маса лесно, поради недостатъчното количество тестостерон.

 

Културистките изглеждат по този начин, защото самите те го искат. Прекарват часове наред в тренировки, употребяват анаболни стероиди и се хранят с калорични храни.

 

Затова, момичета, не си мислете, че като започнете да правите упражнения с тежести и веднага ще оформите огромни мускули. Това става с наистина сериозни и тежки тренировки.

 

Няма да станете набита, ако нарочно не посягате към по-големи тежести и не правите по-малко повторения. Изберете дъмбели, които са ви удобни и правете с тях разнообразни упражнения с повечко повторения.

 

 

Повечето жени смятат, че за тях са достатъчни само кардио тренировките. Добре е да се правят, но трябва да се съчетаят и с тренировки с тежести, иначе няма да има видим резултат, дори да се потите ежедневно.

 

Някои дами са на мнение, че не бива да започнат тренировки, включващи тежести, защото ако ги спрат, мускулите им ще се трансформират в мазнини. Всъщност това няма как да стане.

 

Колкото по-мускулест е един човек, толкова повече калории гори.

 

Тази заблуда се е появила, защото има доста хора, които добиват мечтаното тяло и после спират тренировките. Така след няколко месеца губят мускулна маса и тялото им добива отпуснат вид.

 

Момичета, не се плашете от тежестите. Не отбивайте номера с тренировките, само като правите кардио, защото така лъжете единствено себе си. Заниманията с тежести подобряват имунната система, засилват метаболизма и правят мускулите ви по-здрави.

Автор: Ралица Солакова