Общото събрание на Българската федерация по волейбол прие оставката на Радостин Стойчев като селекционер на националния отбор и назначи на поста Мартин Стоев.

 

Променяйки реда на точките в дневния ред на Общото събрание, присъстващите на заседанието в Правец, като първа точка са гласували и то положително избирането на Стоев за селекционер на България за мачовете от Световната лига и Олимпиадата.

 

Под негово ръководство волейболистите ни спечелиха бронзови медали от Световното първенство и Световната купа и заеха 5-о място на Олимпиадата в Пекин.

 

 

Капитанът на националния отбор Владимир Николов пък заяви, че ще направи всичко по силите си, за да върне отказалия се Матей Казийски в тима. "Отборът на България с Матей Казийски ще бъде много по-силен от отбор на България без Матей Казийски. Ще направя всичко, което мога, за да бъде Матей в отбора".

 

"Бил съм на олимпиада, имам пето място, но се надявам и искам нещо по-добро. И сигурно можем да го постигнем, ако Матей е в отбора, защото знаем как играе той", коментира Владо.

 

"Бил съм и по-добре. Имах от няколко дни страхотно главоболие, включително и в неделя. Ще се оправим, били сме и в други тежки ситуации".

 

"В крайна сметка ние сме състезатели и трябва да играем – това е единственото нещо, което правим добре", заяви Николов.

 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Автор: Ралица Солакова