Украйна разгроми Швеция, "петлите" с равен срещу "трите лъва"

2012-06-12 10:43:00
Украйна разгроми Швеция,
Снимка: Reuters

Франция и Англия започнаха европейското първенство предпазливо и не излъчиха победител в първата среща от Група Д на турнира. Двата тима изиграха равностоен двубой и завършиха наравно 1:1.

 

"Петлите" бяха по-активният отбор през цялоото първо полувреме, но Англия изненадващо откри чрез Джолиън Лескът в 30-та минута.

 

 

Самир Насри обаче изравни малко по-късно. След почивката Англия започна добре, но не стигна до голово положение. В последните 30 минути отново Франция взе надмощие, но отправи само два далечни удара чрез Бензема, които бяха спасени от Джо Харт.

 

Така двата фаворита в групата запазиха изходните си позиции в борбата за класиране на първите две места в групата.

 

С това Франция продължи серията си от 6 поредни мача без загуба от Англия, докато "трите лъва" продължават да нямат победа в първия си мач от турнира в последните си 8 участия на европейско първенство.

 

Вижте головете тук:

 

Украйна победи Швеция с 2:1 в последния мач от първия кръг на груповата фаза на Евро 2012. Големият герой за украинците тази вечер се казва Андрий Шевченко. След като Златан Ибрахимович беше открил за шведите в 52-рата минута, Шева отбеляза два гола с глава в мрежата на един от най-високите отбори в турнира. При второто си попадение Шевченко се справи с опеката точно на Златан Ибрахимович.

 

Победата за украинците е по-скоро заслужена. Те хвърлиха повече усилия от своите съперници, които пък не успяха да измъкнат равенство или минимален успех.

 

Вижте головете тук:

 

 

Още новини от Евро`2012 четете в Gol.bg

 


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия