4,2 паунда за малка бира на Олимпийските игри в Лондон

2012-06-10 15:49:00
4,2 паунда за малка бира на Олимпийските игри в Лондон
Снимка: reuters.com

С висока цена на бирата, безалкохолните напитки и храните организаторите на Летните олимпийски игри в Лондон ще посрещнат хилядите туристи от цял свят, пише в “Telegraph”.

 

Една малка разфасовка (330 мл.) от любимото на мъжете пенливо пиво ще се продава на цена от 4,2 паунда. Цената на една бутилка (500 мл.) газирана напитка е фиксирана на 2,3 паунда. Минералната вода ще струва 1,6 паунда на бутилка, чаят – 2 паунда, кафето – 2,6 паунда. Една чаша червено вино пък ще се продава на цена от 4,8 паунда.

 

 

С високи цени ще са и храните, предлагани по време на Летните олимпийски игри. За 3,5 паунда ще можете да си купите 6 пилешки крилца, а за 5,8 паунда – салата с риба тон и сладки картофи. Любимите на британците рибни пръчици и чипс ще се продават на цена от 8 паунда. Пиците пък ще струват 7,5 паунда.

 

Организаторите на спортното събитие коментират, че цените са напълно нормални за подобен род прояви. Те вярват, че доброто настроение на феновете няма да бъде помрачено от високата цена на бирата или на пържените картофки.

 

Летните олимпийски игри тази година ще започнат на 27 юли и ще приключат на 12 август. Спортното събитие ще се състои в британската столица Лондон.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kindergarden
преди 11 години

ее не е са чак толкова високи цените... нормални са си за Лондон :)

Wazaap
преди 11 години

10 лева за 330 мл бира ... хммм


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия