Футболните легенди, които ще пропуснат Евро 2012 (+ снимки)

2012-06-05 11:22:00
Футболните легенди, които ще пропуснат Евро 2012 (+ снимки)
Снимка: Reuters

Броени дни остават до началото на най-голямото футболно събитие за годината – Европейското първенство в Полша и Украйна. Селекционерите на всички участници вече обявиха своите състави, но сред тях прави впечатление отсъствието на няколко звезди на европейския футбол.

 

Dnes.bg събра за вас най-известните 11 футболисти, които ще пропуснат първенството в Полша и Украйна.

 

Давид Вия, Испания

 

Голмайсторът на последното Европейско първенство през 2008 година определено е най-големият отсъстващ. Нападателят на Барселона счупи крак през декември по време на мач от Световното клубно първенство и въпреки надеждите на всички фенове така и не влезе в игра до края на сезона

 

 

Франк Лампард, Англия

 

Един от лидерите на Европейският клубен шампион Челси получи контузия по време на тренировка на националния отбор и след направените медицински тестове стана ясно, че няма да може да се възстанови навреме за турнира.

 

Карлес Пуйол, Испания

 

Защитникът на Барселона е втората голяма фигура в лагера на Испания, която пропуска Евро 2012. Пуйол получи травма в коляното, която го извади от футболния форум.

 

Гарет Бари, Англия

 

Халфът на английския шампион Манчестър Сити получи травма по време на контрола на английския национален отбор срещу Норвегия и също ще липсва в състава на Англия.

 

Джузепе Роси, Италия

 

Нападателят на Виляреал скъса кръстни връзки на дясното коляно през април и определено ще липсва в състава на Италия. Контузията на голаджията дойде малко след като той се възстанови от почти същата контузия, получена през октомври 2011 г.

 

Доменико Кришито, Италия

 

Левият бек на „скуадра адзура“ бе изваден от състава след подозренията за участието му в уговарянето на футболни мачове. Това накара селекционера Чезаре Прандели да се откаже от услугите на левия бек.

 

Бакари Саня, Франция

 

Десният защитник на Арсенал счупи крак в началото на май по време на мач от Висшата лига и ще бъде извън терените няколко месеца.

 

Томас Сьоренсен, Дания

 

„Червеният динамит“ остана без титулярния си вратар за Европейското първенство. Томас Сьоренсен получи контузия по време на контролата с Бразилия преди няколко дни, а на негово място бе извикан сина на легендата Петър Шмайхел – Каспер.

 

Василий Березуцки, Русия

 

Защитникът на ЦСКА Москва е големият отсъстващ в състава на Русия. Той получи контузия в бедрото и няма да бъде на разположение на селекционера на руския национален отбор Дик Адвокаат.

 

Джон Гуйдети, Швеция


Младият нападател на Швеция, който е собственост на Манчестър Сити, направи впечатляващ сезон в Холандия с екипа на Феенорд, но травма го извади от състава на скандинавската страна.

 

Снимките на футболистите вижте тук:

 


Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия