За ползите от редовното спортуване

2012-05-16 22:55:00
За ползите от редовното спортуване
Снимка: sxc.hu

Ползите от редовното спортуване за човешкия организъм са безспорни. Много хора обаче не отделят достатъчно време за физическа активност и започват да водят заседнал начин на живот, игнорирайки факта, че това би им донесло само вреди.  

 

Ако все още се чудите дали да не започнете да спортувате, вижте някои от най-големите ползи, които спортът ще ви донесе, и си помислете отново дали не си заслужава да му отделяте поне по 1 час 2-3 пъти седмично:

 

1. Предпазва от заболявания.

Редовната физическа активност понижава риска от редица заболявания, сред които диабет, сърдечни болести и рак. Многобройни изследвания сочат, че спортът допринася за здрави кости и подобрява функциите на сърцето и белите дробове.

 

 

2. Помага в отслабването.

Редовното спортуване ни помага да поддържаме фигурата си и да се отървем от излишните килограми. При физическа активност горим повече калории и освен това поддържаме мускулния си тонус.

 

3. Зарежда ни с енергия.

Физическите упражнения ни зареждат с енергия за целия ден. Разбира се, претоварването би изцедило силите ни, но само няколко часа след по-леки натоварвания ще почувствате невероятен прилив на енергия.

 

4. Подобрява настроението.

Доказано е, че спортът подобрява настроението. Това се дължи на факта, че след физическа активност се отделят по-високи нива на хормона ендорфин, което спомага за намаляването на стреса и зареждането с положителна енергия.

 

5. Повдига самочувствието.

Редовното спортуване е в състояние неимоверно да повдигне самочувствието ви. Самият факт, че правите нещо хубаво за себе си, е достатъчен да се почувствате по-добре.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 12 години

снимката не е особено мотивираща... нито рекламата под статията "Отслабни без диета и упражнения" :Р


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия